İçişleri Bakanı’nı da mahkemeye verdi

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanı’nı da mahkemeye verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 10:42

‘ZDF Magazin Royal’ adlı televizyon programında, Rusya’nın ve bazı başka ülkelerin istihbarat teşkilatlarıyla işbirliği yaptığı yönündeki asılsız iddia yüzünden görevden alınan Enformasyon Tekniği Güvenliği Federal Dairesi (BSI) eski Başkanı Arne Schönbohm, Alman Devlet Televizyonu ZDF’in ardından kendisini görevden alan Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’i de mahkemeye verdi.

Haberin Devamı

ZDF’den 100 bin Euro tazminat talep eden Schönbohm, prestij kaybına yol açtığı gerekçesiyle Bakan Faeser hakkında da Köln İdari Mahkemesi’nde sembolik olarak 5 bin Euro tazminat talebiyle dava açtı. ZDF’deki yayından sonra ortada somut hiçbir şey yokken Bakan Faeser’in kendisini eski görevinden alarak Federal Kamu Yönetimi Akademisi Başkanlığı’na getirmesinin kendisinde derin izler bıraktığını belirten Arne Schönbohm, bunun hesabının sorulması gerektiği söyledi. Görevden alınmadan önce bakanlık tarafından hazırlanan raporlarda işini disiplinli ve dürüst bir şekilde yaptığının özellikle vurgulandığına dikkati çeken Schönbohm, buna rağmen görev yerinin değiştirilmesine bir anlam veremediğini belirtti. CDU’lu eski Brandenburg İçişleri Bakanı Jörg Schönbohm’un oğlu olan Arne Schönbohm’un mahkemeye vermesi nedeniyle, 8 Ekim’de Hessen’de yapılacak eyalet seçimlerine SPD’nin başbakan adayı olarak katılan Bakan Faeser’in işinin daha da zorlaşacağına dikkat çekildi.

ASILSIZ İDDİA
Bir zamanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da hakaret eden hicivci Jan Böhmermann, 7 Ekim 2022 tarihinde yayınlanan ‘ZDF Magazin Royal’ adlı programında, Almanya’nın en hassas güvenlik biriminin tepesindeki Arne Schönbohm’un Rusya’nın ve diğer ülkelerin istihbarat servisleriyle yakın ilişkisi olduğunu ileri sürdü. Böhmermann, “Almanya’nın siber güvenliği, siber güveliğin şefi tarafından tehlikeye atılıyor” suçlamasında bulundu. Böhmermann’ın somut veriler olmadığı halde palyaço burunlu fotoğrafıyla gösterdiği Arne Schönbohm, kısa bir süre sonra İçişleri Bakanı Nancy Faeser tarafından görevden alındı. 1 Ocak 2023 tarihinden beri Federal Kamu Yönetimi Akademisi Başkanı olarak görev yapan Schönbohm, hem görevinden olduğu hem de prestij kaybına uğradığı için Alman Devlet Televizyonu ZDF’den 100 bin Euro tazminat istedi. Schönbohm’un avukatı, ZDF’e 5 Eylül 2023 tarihine saat 12.00’ye kadar süre tanıdıklarını açıkladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!