İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere açıkladı

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 00:00

Almanya'da geçen yıl 6 milyonun üzerinde suç olayı kaydedildi. Bir önceki yıla göre artış yüzde 2. Aşırı sağın mülteci ve ilticacı yurtlarını hedef alan saldırı olayları endişe verici artış kaydetti.

Haberin Devamı

ALMANYA İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, geçen yıl Almanya'daki suç olaylarını açıkladı. 2014 yılında Almanya'da 6 milyonu aşkın suç olayı kaydedildi. 2013 yılındaki suç olayı sayısı 5 milyon 962 bin civarındaydı. Suç olaylarına karışan zanlıların üçte biri yabancı. Özellikle aşırı yabancı grupların şiddet eylemlerinde artış var.

Geçen yıl hırsızlık ve gasp olayları yüzde 2.4 oranında arttı ve 2 milyon 440 bin hırsızlık olayı kaydedildi. Evlerde hırsızlık olayındaki artış yüzde 1.8. Sokakta işlenen suç olayları yüzde 2.5 oranında arttı.

AŞIRI SAĞ

Aşırı sağın işlediği saldırı ve şiddet olaylarında endişi verici bir artış kaydedildi. Aşırı sağcı şiddet olaylarındaki artış yüzde 22.9. Aşırı sağın özellikle mülteci ve ilticacı yurtlarını hedef alan saldırılarını endişe verici bulan İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, bu gelişmenin mutlaka durdurulması gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!