“Türk vekil istedi, Hollanda poÅŸeti yasaklıyor"

Güncelleme Tarihi:

“Türk vekil istedi, Hollanda poşeti yasaklıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 11:16

Hollanda İşçi Partisi'nin (PvdA) Türk kökenli milletvekili Yasemin Çegerek tarafından meclis gündemine getirilen plastik poşet kullanımı 1 Ocak'tan itibaren yasaklanacak.

Haberin Devamı

Hollanda'da çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında 1 Ocak'tan itibaren alışveriş sırasında bedava verilen plastik poşetlere yasak getirilecek.               

Altyapı ve Çevre Bakanlığı konuya iliÅŸkin meclise gönderdiÄŸi bilgide, 1 Ocak 2016 yılında yürürlüğe girecek yasal düzenlemeyle ülke genelindeki alışveriÅŸ yerlerinde bedava plastik poÅŸetlerin yasaklanacağını, isteyenlerin bunu ancak ücret karşılığında alabileceÄŸini duyurdu.  Â

           
Bu yolla plastik poşet kullanımının azaltılması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesinin hedeflendiğine işaret edilen açıklamada, söz konusu yasağın tüm mağazalar için geçerli olacağı kaydedildi.     

          
Bakanlığın hazırladığı düzenlemeye göre, gıda güvenliği ve kullanımı zorunluluk arz eden durumlarda plastik poşetlere izin verilirken, iş yerleri aynı zaman da ücret karşılığında da satabilecek. Plastik dışındaki materyallerden yapılan çantalar ise ücretsiz verilebilecek.               

Plastik poşetlerin yasaklanması konusu geçen sene iktidar ortağı İşçi Partisi'nin (PvdA) Türk kökenli milletvekili Yasemin Çegerek tarafından meclis gündemine taşınmıştı.

İstatistiklere göre Hollanda'da yılda yaklaşık 8 milyar plastik poşet çöpe atılıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!