Hessen Eğitim Platformu’na Frankfurt’tan ödül

Güncelleme Tarihi:

Hessen Eğitim Platformu’na Frankfurt’tan ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 11:17

Almanya’nın Hessen eyaletinde 2016 yılından bu yana faaliyet gösteren Hessen Eğitim Platformu, Frankfurt Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Entegrasyon Ödülü’nü aldı. Bir grup eğitim gönüllüsünden oluşan platform adına ödül, Frankfurt Belediye Başkanı Nargess Eskandari-Grünberg tarafından girişimin kurucusu öğretmen Yadel Oktay-Coşkun’a verildi.

Haberin Devamı

FRANKFURT Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ‘İmparatorluk Salonu’ndaki törende, platformun faaliyetleri övgüyle dile getirildi. Meclis Başkanı Hilime Arslaner ve Meclis Üyesi Hüseyin Sıtkı’nın da katıldığı törende, Hessen Eğitim Platformu gönüllüleri de yer aldı. Törende, pandemi sınırlamaları nedeniyle 2021 ve 2022 yıllarında Frankfurt’un geleneksel ‘Entegrasyon Ödülü’ne layık görülen beş kurum daha ödüllerini aldılar. 2016 yılında kurulan Hessen Eğitim Platformu, özellikle Türkiye kökenli göçmen ailelerin çocuklarının eğitim ve öğretim koşullarını başarıya odaklı olarak iyileştirmek üzere faaliyetler yürütüyor. Öğretmen Yadel Oktay-Coşkun tarafından beş gönüllüyle kurulan platformun üye sayısı sürekli artıyor. Platformun üyeleri arasında hâlâ öğrenci olanlar da var, yüksek öğrenimini bitirmiş olan akademisyenler de. Üyeler, öğrencilere internet üzerinden toplu ya da fiziki ortamda bire bir olmak üzere ders veriyorlar.

Haberin Devamı

Hessen Eğitim Platformu’na Frankfurt’tan ödül

DESTEK HİZMETİ VERİLİYOR
Platformun faaliyetlerinden biri de geçen ay beşinci kez gerçekleştirilen ‘Eğitim Fuarı’. Frankfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin kampüsünde gerçekleştirilen bu fuarda eğitim ve öğretim kurumları, meslek eğitimi veren özel ve kamu kuruluşları başta olmak üzere bu alanın bütün aktörleri, öğrenciler ve velilerle buluşup, onların gelecek planlarına yönelik bilgilendirme ve destek hizmeti veriyorlar. Yadel Oktay-Coşkun’un liderliğinde her yıl daha da kapsamlı bir hal alarak gelişen fuarı gerçekleştiren ve platformun diğer çalışmalarında görev alan ve ödül törenine katılan eğitim gönüllüleri isimleri şöyle; Simge Hantal, Tuğba Dalkıran, Bilal Baytemir, Zülal Öztürk, Kent Karakaş, Nurseli Konuk, Ayşegül Gülbasan, İbrahim Ünal, Sümeyye Karakuş, Hilal Böge, Nisanur Kiraz, Tuğçe Duran, Berna Argon, Tamer Altınbaş, Uğurcan Sinan, Esra Börekçi, Kaan Ural ve İshak Boyacı. Bu isimlerin dışında çeşitli nedenlerle törene katılamayan 16 genç üye daha var...
Törende, Yadel Oktay-Coşkun’a bir ödül de eş başkanlığını yaptığı ATÖF’ün diğer Eş Bakanı Yücel Tuna tarafından takdim edildi. Tuna, ATÖF’ün Türkiye’deki deprem felaketinden sonra Hatay’ın Samandağ ilçesinde kısa bir süre önce eğitime açılan bir okul yaptırma projesi için yürüttüğü örnek çalışmalardan dolayı ödül verildiğini açıkladı.

Hessen Eğitim Platformu’na Frankfurt’tan ödül

Frankfurt Belediye Başkanı Narges Eskandari-Grünberg

Haberin Devamı

Hessen Eğitim Platformu’na Frankfurt’tan ödül

Frankfurt Belediye Başkanı Narges Eskandari-Grünberg, Yadel Oktay-Cokkun, Hilime Arslaner

Hessen Eğitim Platformu’na Frankfurt’tan ödül

Yadel Oktay-Coşkun, Yücel Tuna

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!