‘Her Şey Özel Bir Çocuğun Gülümsemesi İçin’

Güncelleme Tarihi:

‘Her Şey Özel Bir Çocuğun Gülümsemesi İçin’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 12:32

6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi, Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen büyük depremlerin yıl dönümü sebebiyle Arnhem şehir merkezinde Musis Sacrum salonunda verilen yardım konserine ilgi çok büyük oldu. ‘Her şey Özel Bir Çocuğun Gülümsemesi İçin’ adıyla düzenlenen konser öncesi depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, yaralılara acil şifalar, aile fertlerini kaybedenlere başsağlığı dilendi.

Haberin Devamı

ASRIN felaketi, Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen büyük deprem felaketinin yıl dönümü sebebiyle düzenlenen depremzedelere yardım konserinde 17 bin Euro toplandı. Geceye katılan Arnhem Belediye Başkanı Achmed Marcouch, “Bir yıl önce Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen asrın felaketi olan depremde 60 bin kişinin hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür. Deprem felaketi getiriyor. İnsanlar ailelerini, evlerini, işyerlerini, hayvanlarını, arazilerini kaybediyorlar. Avrupa’da bulunan Türk ve Suriyeli yakınlarını kaybeden aileler derin üzüntü yaşadılar. Bu sebeple yaraları sarmak bir insan olarak hepimizin vazifesidir. Geride kalan mağdur aileleri unutmayalım yardım eli uzatmaya devam edelim. Deprem sonrası ağlayan kalbimle Türkiye ve Suriye bayrağını havaya kaldırarak haydi yardım için hepimiz varız dedim. Derinden çok üzüldüğümüz zamanlar enkazdan 70 saat sonra canlı çıkan çocuğa zafer kazanmış gibi seviniyorduk. Arnhem şehrinde ve Avrupa’nın her yerinde gördüm ki, birlik beraberlik içerisinde gece gündüz demeden yardım topladınız ve bu yardımları yerine ulaştırdınız. Arnhem Belediye Başkanı olarak bu geceki depremzedelere yardım konserinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Desteklerimiz devam edecektir. Konseri organize eden UniSOS vakfına ve konsere destek verenlere ayrıca teşekkür ederim” dedi.

‘Her Şey Özel Bir Çocuğun Gülümsemesi İçin’

‘Her Şey Özel Bir Çocuğun Gülümsemesi İçin’
6 ŞUBAT’TAN SONRA KURULDU

Haberin Devamı

Neşe Koşmacı ise UniSOS Vakfı ve konserin amacı hakkında bilgi verdi: “UniSOS Vakfı, 6 Şubat 2023’te, Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen büyük deprem felaketinin ardından kuruldu. UniSOS’un kurucuları, özellikle depremden etkilenen ve fiziksel, zihinsel engelli olan çocuklar (özel çocuklar) ve aileleri ile yakından ilgilenmektedir. Kurucular, Hollanda ve Türkiye’de hizmet görevlileri, kuruluşlar ve gönüllülerle geniş bir ağa sahiptir. Bu ağı, afet ve kriz durumlarından sonra özellikle bu özel çocuklara yardım etmek için kullanmaktadırlar. Bu özel çocuklar, genellikle ulaşılması zor ve/veya böylesi afet durumlarında ihmal edilme riski yüksek olan çocuklardır (ek bilgi için internet sayfamıza da bakabilirsiniz: www.unisos.org). Temel İlkelerimiz / Hedeflerimiz: UniSOS her zaman bu özel çocukların onurunu, sağlığını ve haklarını temel alır. Eğitim, altyapı, sağlık hizmetleri ve sosyal entegrasyon alanında karşılaştıkları zorlukları kabul eder. UniSOS’un hedefleri (1) fon toplama, (2) yerel projelerin finansmanlığı, (3) işbirlikleri ve ortaklıklar kurma ve (4) deneyim/bilgi toplama ve paylaşımıdır.”

‘Her Şey Özel Bir Çocuğun Gülümsemesi İçin’

‘Her Şey Özel Bir Çocuğun Gülümsemesi İçin’

‘Her Şey Özel Bir Çocuğun Gülümsemesi İçin’

‘Her Şey Özel Bir Çocuğun Gülümsemesi İçin’

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!