Hava ve demiryolu ulaşımında yine grev!

Güncelleme Tarihi:

Hava ve demiryolu ulaşımında yine grev
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2023 10:53

Almanya’da yaklaşan yaz tatili öncesinde hava ve demiryolu ulaşımında yaşanan grevler endişe yaratmaya başladı. Sendika ile işverenler arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle son dönemlerde giderek sıklaşan grevler cuma günü de devam etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Demiryolları Ulaşım Sendikası’nın (EVG) grev kararı nedeniyle sabah saatlerinde ulaşımda birçok şehirde aksaklıklar meydana geldi. Demiryollarında grev sabah saat 03.00’te başladı. Uyarı grevinin bir sonucu olarak, Almanya’da demiryolu trafiği cuma sabahı büyük ölçüde durdu. EVG pazarlık temsilcisi Cosima Ingenschay, geçen günlerde yaptığı açıklamada, “Bu cumhuriyette tek bir tren bile çalışmayacak” demişti. Demiryolundaki grev, özellikle banliyö (S-Bahn), bölgesel ve uzun mesafeli seferlerde yolculuk eden vatandaşları etkiledi. Akşam ve hafta sonu seferlerinin de ne ölçüde etkileneceği henüz belirsiz. Uzun mesafe seferlerini şimdilik askıya alan Alman Demiryolları’ndaki grevin yanı sıra yaklaşık 50 otobüs ve diğer demiryolu şirketi de greve gitti.

Haberin Devamı

Hava ve demiryolu ulaşımında yine grev

SENDİKA, EN AZ 650 EURO İSTİYOR
Yeni toplu sözleşmeler için müzakereler şubat ayının sonundan bu yana devam ediyor. EVG, 180 bini Deutsche Bahn olmak üzerere 230 bin işçi için pazarlık yapıyor. Ancak federal bir şirket olan DB ile EVG arasında yapılan görüşmeler en başından beri sonuç vermedi. İlk toplantı sadece iki saat sonra sona ermişti. Sendika, çalışanlar için en az 650 Euro ya da üst gelir grupları için yüzde 12 oranında bir ücret artışı sağlamak ve tüm bunları 12 aylık bir toplu sözleşme süresiyle gerçekleştirmek istiyor. Öte yandan tren ulaşımdaki greve paralel olarak 5 havalimanı çalışanları da grev yaptı. Ver.di sendikası Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn ve Stuttgart, Karlsruhe/Baden-Baden havalimanlarındaki havacılık güvenliği personeline tüm gün boyunca grev yapma çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!