Hannover cezaevinde iftar

Güncelleme Tarihi:

Hannover cezaevinde iftar
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 12:49

Almanya’nın Hannover kentindeki JVA Cezaevi’nde oruç tutan mahkûmlara, cezaevi manevi rehberleri Soner Durmaz, Ahmet Erdal’ın organizasyonu ve cezaevinin destekleriyle iftar programı düzenlendi.

Haberin Devamı

CEZAEVİ yönetimine bu imkânı sağladıkları için teşekkür eden Soner durmaz, “Öyle sanıyorum ki, bu tür bir iftar ilk olacak. Burada cezalarını çekmekte olan Müslüman insanlara yönelik uzun zamandan manevi rehberlik yapıyorum. İdare ile birlikte yardımcı olmaya çalışıyor, zinde, sağlıklı bireyler olarak kalmaları ve dışarıya da her yönüyle sağlıklı bireyler olarak çıkmaları için çalışıyoruz” dedi. Hannover Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Ahmet Bekir Göksu ise şunları söyledi: “Yurt dışında cezaevinde bir iftar programının organize edilmesi gayet güzel bir davranış. Emeği geçenlere başkonsolosluk olarak çok teşekkür ederim. Bu davranışın, İslam dinine, kişi haklarına duyulan saygının göstergesi olduğunu düşünüyorum. Burada bulunan Müslüman insanların dini vecibelerini yerine getirmelerine imkân sağlamak, o insanların manevi olarak doyuma ulaşmalarını da sağlayacaktır ki, bu da kişiye her türlü olumlu katkıyı sağlayacaktır.”

Hannover cezaevinde iftar

Muavin Konsolos Ahmet Bekir Göksu
Hannover cezaevinde iftar

Belediye Başkanı Thomas Klapproth

Haberin Devamı

‘ÇOK KÜLTÜRLÜLÜK ZENGİNLİĞİMİZ’
Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay adına programa katıldığını söyleyen Belediye Başkanı Thomas Klapproth ise şöyle konuştu: “Ramazan, sadece iftarda iftar yemeğini yemek değil, bir araya gelmek, kaynaşmaktır da. Ramazan, gayrimüslimler için de önemli fırsatlar sunuyor. İbadetlerinin nasıl yapıldığını, bir bölümünü canlı olarak görme, birlikte yemek yeme imkânlarını da sunuyor. Yine, karşılıklı tanışmanın daha çok hoşgörüye, empati yapmaya katkı sunacağına inanıyorum. Alman uyruklular dışında olanlar her zaman bizim yaşamımıza katkı sunmuştur. Çok ulusluluk, çok dilli ve dinlilik zenginliğimizdir.”
Cezaevi yetkililerinden Kurum Başkan Vekili Vanessa Bick de ilk kez böyle bir organizasyona katıldığını söyledi. Bick, “Beni neyin beklediğini bilmiyorum. İlk kez katılıyor ve açıkçası merak da ediyorum. Farklı dinlere karşı empati yapmak gerektiğini şimdi daha iyi anlıyorum. Uzun zaman aç kalmak, bedeni disipline etmek önemli diye düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

KİMLER KATILDI?
İftar programına yirmi kadar mahkûmun yanı sıra Kurum Başkan Vekili Vanessa Bick, Güvenlik Bölüm Başkanı Johannes Schmeisser, Sosyal Terapist Eike Finkenbrink, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Mathias Pryga, Katolik Manevi Danışmanı Ludger Holle, Güvenlik Bölüm Uzmanı Tim Krüger katılırken, cezaevlerinden sorumlu Jacgueline Ackermann, Hannover Belediye Başkanı Thomas Klapproth, Hannover Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Ahmet Bekir Göksu, Polis Başmüfettişi Gordon Eschmann, Protestan Kilisesi ve İslam Temsilcisi Başkanı Prof. Dr. Wolfgang Reinbold, Prof. Dr. Selin Arıkoğlu, Fulha Kurun, Cengiz Ayar, DİTİB Nds ve Bremen Başkanı Mehmet Yabaş, Recep Bilgin, Avni Altıner, Yasin Türkyılmaz, Fatih Durmaz, Ömer Asan, Nergis Sağır katıldı.

Hannover cezaevinde iftar
Hannover cezaevinde iftar

Hannover cezaevinde iftar



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!