‘Halkın endişelerini ciddiye alın’

Güncelleme Tarihi:

‘Halkın endişelerini ciddiye alın’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2023 11:10

Almanya eski Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, göç ve sığınmacılar konusunda vatandaşların endişelerinin ciddiye alınması gerektiğini, aksi halde aşırı sağcıların daha da güçleneceğini söyledi.

Haberin Devamı

2012-2017 yıllarında görev yapan Gauck, Alman İkinci Televizyonu’nda (ZDF) yayınlanan ‘Berlin Direkt’ programında, son dönemlerdeki göç ve sığınmacılar tartışmalarıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Göç politikasında kararlı bir tutum izlemek gerektiğini, Almanya’ya göçün ve sığınmacı sayısının sınırlandırılmasının ahlaki olarak belki doğru olmayacağını ifade eden Gauck, “Belki politik olarak sınırlandırma stratejisi gerekecektir” diyerek halkın endişelerinin göz önünde bulundurulmasını istedi. İnsanların güvenlik kaybı hissi yaşadıklarını ve politik sorumluların kendilerinin sorunlarına yeteri kadar sahip çıkmadıklarını düşündüklerini belirten Gauck, gereken önlemlerin alınmaması halinde aşırı sağcıların güçleneceği tehlikesine de dikkat çekti. Joachim Gauck, göç konusunun sadece sağcılar arasında değil toplumun ortasında da konuşulmasını önerirken, “Ancak bu sayede halkın güveni yeniden sağlanabilir” dedi.
Eski bir din adamı olan Joachim Gauck, Danimarka’da sosyal demokratların ilerici insanları bile başlangıçta tedirgin eden katı bir göç politikası uygulayarak ülkede aşırı sağcıların oy oranının yüzde 3’ün altına düşmesini sağladığını hatırlatırken, Almanya’da da böyle bir yönteme başvurulabileceği imasında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!