Grexit tartışması artık sona ersin

Güncelleme Tarihi:

Grexit tartışması artık sona ersin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 00:00

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ARD televizyon kanalına verdiği yaz söyleşisinde, Yunanistan’ın Euro’dan çıkarılması tartışmalarına noktayı koydu:

Haberin Devamı

"Grexit masaya geldi. Ama biz başka bir şeye karar verdik. Görüşmelerde çıkan karar önemli. Şimdi artık önümüze bakalım...” Brüksel’deki görüşmelerde Euro ortaklarının Yunanistan’a yeni bir yardım paketini müzakere etme kararı alındığını hatırlatan Merkel, “Şimdi bunu uygulamaya koymak gerekir” dedi.

Maliye Bakanı Schaeuble’nin, Yunanistan konusunda Merkel’le aralarında görüş ayrılığı bulunduğu ve istifayı bile telaffuz ettiği hatırlatılan Merkel, “Kimse bana gelip istifa başvurusunda bulunmadı. Ben de böyle bir tartışmayı sürdürmek niyetinde değilim” dedi.

DOĞRU YAPTIM

Kameralar önünde Filistinli mülteci bir kızı ağlattığı hatırlatılan Merkel, “Sanıyorum davranışım doğruydu. Bir başbakanın insanlarla tartışması önemli. Hukuksal durumu bilmediğim bir yerde bir şey söyleyemem. Ama buna rağmen ağlayan bir kızı teselli etmek ister insan. Fakat bununla yasal durumu değiştiremem” dedi. Merkel, kameralar önünde mülteci olduğunu, dört yıldır geçici oturum izniyle kaldıkları için geleceğini bilmediğini anlatan Filistinli mülteci kıza, “Herkesi alamayız. Bazıları gitmek zorunda” yanıtını vermiş ve kız gözyaşlarına boğulmuştu. Merkel’in bu tavrı sosyal medyada, “Acımasızlık. Mülteci kızı ağlattı” gibi eleştirilere hedef olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!