Gördüğü ilk yabancıyı kurşunlamıştı: 22 Temmuz tesadüf mü

Güncelleme Tarihi:

Gördüğü ilk yabancıyı kurşunlamıştı: 22 Temmuz tesadüf mü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2019 12:33

Sokakta gördüğü ilk yabancı olan 26 yaşındaki Eritreliyi kurşunladıktan sonra intihar eden Alman Roland K.’nın saldırıyı 22 Temmuz’da yapması, 22 Temmuz 2011’de Norveçli ırkçı Andres Breivik’in 77 kişiyi katletmesi ve yine 22 Temmuz 2016’da Münih’te David Sonboly’nin 9 kişiyi öldürdüğü günle aynı güne denk gelmesi, tarihin özellikle mi seçildiği sorusunu akıllara getirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da bir yabancı öldürmek için çıktığı sokakta gördüğü ilk yabancı olan 26 yaşındaki Eritreliyi kurşunladıktan sonra intihar eden yabancı düşmanı Roland K.’nın yakın çevresi de soruşturmaya dahil edildi. Waechtersbach sakinleri de olayın yaşandığı yerde ırkçılığa karşı nöbet tuttu.
Frankfurt Başsavcılığı sözcüsü Alexander Badle, saldırganın cep telefonununa el koyduklarını belirterek “Telefon elimizde. Şifresi henüz kırılmadı. Şifresi kırıldıktan sonra aşırı sağ çevrelerle bağlantısı olup olmadığı ortaya çıkacaktır. Irkçı bir saldırı. Siyah tenli bir kişiyi bilinçli olarak seçip ateş etmiş. Gerçeği ortaya çıkarana kadar ışığı en karanlık köşeye kadar tutacağız” dedi.

Gördüğü ilk yabancıyı kurşunlamıştı: 22 Temmuz tesadüf mü
NORVEÇ VE MÜNİH’YE AYNI TARİH
Saldırı 22 Temmuz’da meydana geldi. Bilindiği gibi 22 Temmuz 2011’de Norveç’li ırkçı Andres Breivik adada toplanan gençlerin üzerine ateş etmiş ve 77 kişiyi katletmişti. 22 Temmuz 2016’da bu kez Münih kentinde David Sonboly uzun namlulu silahla göçmen kökenlilerin üzerine ateş etmişti. Açılan ateş sonucu 9 göçmen hayatını kaybetmişti. Saldırının 22 Temmuz’da gerçekleşmesi akıllara Norveç ile Münih’deki katliamları getirdi. Bu yöndeki bir soruya sözcü Badle, ellerinde bir delil ve bilginin bulunmadığını belirterek “Olayı her yönüyle araştırıyoruz” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Gördüğü ilk yabancıyı kurşunlamıştı: 22 Temmuz tesadüf mü

BAKMADAN GEÇME!