Göçmenleri göndermenin planını yapmışlar!

Güncelleme Tarihi:

Göçmenleri göndermenin planını yapmışlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2024 14:59

Avrupa’da aşırı sağ sahnesinin önde gelen isimlerinden Avusturyalı Martin Sellner ve yakın çevresinin AfD’li isimlerle, aralarında Alman pasaportu taşıyanların da bulunduğu milyonlarca yabancının nasıl sistematik olarak sınır dışı edileceği konusunda plan yaptıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da aşırı sağ tehdidi giderek artıyor. Aşırı sağcı parti AfD’nin de özellikle doğu eyaletlerinde güçlenmesi, aşırı sağcıları cesaretlendiriyor. Correctiv medyada yer alan özele habere göre tanınmış Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner ve yakın çevresi yaptıkları bir toplantıda göç politikasına ilişkin bir planı ele aldı. Bu toplantıya AfD’li isimlerin de katıldığı belirtildi. Toplantıda yapılan görüşmede, aralarında Alman pasaportu taşıyanların da bulunduğu milyonlarca yabancının nasıl sistematik olarak sınır dışı edileceği konusu ele alındı. ‘Backwerk’ adlı fırınlar zincirinin eski ortaklarından olan ve şu anda ‘Hans im Gluck’ adlı restoran franchise markasının sahiplerinden iş insanı Hans Christian Limmer’ın toplantıya ev sahipliği yaptığı belirtildi. Toplantıya, AfD tarafından Saksonya-Anhalt AfD Meclis Grubu Başkanı Ulrich Siegmund, AfD Federal Meclis üyesi Gerrit Huy ve parti lideri Alice Weidel’in kişisel asistanı ve eski Federal Meclis üyesi Roland Hartwig’in de katıldığı iddia edildi. Toplantının geçen yıl kasım ayında Potsdam’da bir otelde gerçekleştiği belirtildi.

Göçmenleri göndermenin planını yapmışlar

Haberin Devamı

YENİ SAĞIN ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN...
Katılımcılara gönderilen davetiyede “Ülkemizi yeniden normal ve sağlıklı bir rotaya sokma şansı, her zamankinden daha fazla” ifadeleri yer aldı. İş insanı Limmer ve tanınmış aşırı sağcı Gernot Morig’in davetiye mektubunu imzaladığı söyleniyor. Avrupa aşırı sağ sahnesinin önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilen Sellner’in toplantıda yaptığı sunumda, göçmen kökenli insanlar üzerinde “Yüksek bir uyum baskısı” yaratmak için “Özel yasalar” çıkarmak istediklerini söylediği iddia edildi. Martin Sellner bu yılın başına kadar aşırı sağcı, eylemci ‘Avusturya Kimlikçi Hareketi’nin (İBO) sözcüsü ve liderliğini yaptı. Kendisi aynı zamanda Almanya’daki Yeni Sağ’ın önde gelen temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor. Gernot Morig bir zamanlar aşırı sağcı ‘Vatana bağlı gençlik’ (Heimattreuer Jugend) örgütünün liderliğini de yaptı.

Haberin Devamı

YENİDEN GÖÇ KONSEPTİ
Correctiv tarafından yayımlanan araştırma haberde, Saksonya-Anhalt eyaleti AfD Parlamento Grubu Lideri Siegmund’un toplantıda, eyaletin “Bu kitlenin yaşaması için mümkün olduğunca itici” hale gelmesini sağlaması gerektiğini söylediği belirtildi. Habere göre, AfD milletvekili Huy, bir süredir belirtilen hedefin peşinde olduğunu ve partiye katıldığında zaten bir “yeniden göç konsepti” getirdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!