‘Göçe en az 10 yıl ara verelim’

Güncelleme Tarihi:

‘Göçe en az 10 yıl ara verelim’
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 12:17

CDU Genel Başkan Yardımcısı Jens Spahn, Almanya’da suç işleyen göçmen kökenli gençlerin sayısının arttığına dikkati çekti, “Göçe en az 10 yıl ara verelim” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da göçmen kökenli gençler tarafından işlenen suç sayısında artış tartışmaları yoğunlaştı, ülkeye düzenli ve düzensiz göçün durdurulması gündeme geldi. Yabancı kökenli suç zanlılarının büyük bir bölümünün 18-40 yaş grubundan olduğunu belirten CDU Genel Başkan Yardımcısı Jens Spahn, şunları söyledi: “Zaten bu yaş grubundaki insanların çoğu şiddete uğramış kişiler. Kendi ülkelerinden kaçıp Almanya’ya veya diğer Avrupa ülkelerine gelirken de çoğu kez şiddete maruz kalmışlar. Bu insanların buraya geldikten sonra verilen birkaç haftalık uyum kurslarıyla topluma uyum sağlamaları mümkün olamaz. Çoğu bizim kültürümüzden çok farklı kültürden geliyor ve barış içinde birlikte yaşamı tanımıyorlar. Onların bu topluma uyum sağlayabilmeleri için uzun süreye ihtiyaç var. Bu nedenle önce burada bulunan göçmen kökenlilerin uyum sağlamalarına ağırlık vermeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

‘ÖNCE UYUMA AĞIRLIK VERELİM’
“Son 10 yılda Almanya’ya 3.8 milyonun üzerinde sığınmacı geldi. Almanya’nın hem düzenli hem de düzensiz göçe ara vermesi lazım. Şayet burada olanların uyum sağlamalarını istiyorsak ki, bu kaçınılmaz. Önce onların uyumuna ağırlık vermeliyiz. İyi derece Almanca öğrenmelerini desteklemeliyiz. Bizim kültürümüzü, geleneklerimizi ve yasalarımızı öğrenmelerine ağırlık vermeliyiz. Bunun gerçekleşmesi için de Almanya’nın yıllara ihtiyacı var. Düzenli ve düzensiz göçe en az 10 yıl ara verilmeli. SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti düzensiz göçe karşı önlem almıyor. Ayrıca sınırlarda kontrollerin de artırılması gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!