‘Genç Müslümanlar toplumu şekillendiriyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Genç Müslümanlar toplumu şekillendiriyor’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2015 10:38

Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig cami ziyaretinde, potansiyellerin birleştirilmesi durumunda genç Müslümanlar’ın toplumun şekillenmesine katkı sağlayabileceklerine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Almanya'nın Herne şehrindeki DİTİB’e bağlı Hacı Bayram Camisi’ni ziyaret eden Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig Müslüman gençlerle buluştu. ‘Zuhause in Deutschland-junge Muslime gestalten die Gesellschaft" başlığı altında düzenlenen toplantının, DİTİB, İGMG ve VIKZ gibi kuruluşların gençlik örgütlerinin öncülüğünde ve Herne Uyum Bürosu’nun desteği ile düzenlendiği belirtildi.

Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig’in gençlerle buluşmasına Federal Parlamento Milletvekili Michelle Müntefering’de (SPD) eşlik etti. Aile Bakanı Manuela Schwesig ve Michelle Müntefering’i Cami Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dereli giriş kapısında karşıladı.

‘Genç Müslümanlar toplumu şekillendiriyor’


BİRLİKTE HAREKET ETMEK

Kadınlar ve gençler, aile bakanı ve milletvekiline cami girişinde hurma ikramında bulundu. Seçim bölgesi olması nedeniyle Hacı Bayram Camisi’ni ve cemaatini yakından tanıdığını belirten Federal Parlamento Milletvekili Michelle Müntefering’in (SPD) bakana cami hakkında bilgi vermesi dikkat çekti.

Bakanın Müslüman gençlerle buluşmasına öncülük eden Federal Parlamento Milletvekili Michelle Müntefering, katılımcıları ‘iyi akşamlar’ ve “davet için teşekkür ederim” diyerek Türkçe selamladı.

Gençleri birlikte düşünmeye çağıran Federal Parlamento Milletvekili, "Barış içinde birlikte nasıl yaşayabileceğimizi konuşmak için buradayız. Birlikte getirdiğinize inandığım soruları bakana sorabilirsiniz. İslam dininin yaşadığımız toplumdaki önemini sizlerden duymak istiyoruz. İslam adına topluma gösterilen olumsuz tablonun ortadan kaldırılabilmesi ve birlikte hareket etmek için bir başlangıç yapılmasından yanayım" dedi.

‘Genç Müslümanlar toplumu şekillendiriyor’


İLETİŞİM KURULMALI

Daha sonra söz alan ve ilk kez bir camiye geldiğini açıklayan Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig, gençlere sorular sorup, yaşadıkları sıkıntıların yanı sıra önerilerini de dinlemek istediğini açıkladı. İslam’ın Almanya’ya ait olduğunu bir kez daha dile getiren Aile Bakanı Manuela Schwesig, "Partili arkadaşlarım sayesinde bir çok Müslümanla tanışıp konuşma fırsatım oldu. Buradaki gençlerin İslam dini ve toplumu yakından ilgilendiren konularda fikir yürütmelerine sevindim. İslam’ın farklı ve olumsuz olarak anlatılması, sizleri nasıl etkilediğini duymak istiyorum. Ön yargıların ortadan kalkabilmesi için toplumun bireyleri arasında iletişimin gerekliliğine inanıyorum” dedi.

CAMİLERİN YAKILMASI CİDDİYE ALINMALI

Bakanın konuşmasının ardından gençler söz alarak, düşüncelerini endişelerini dile getirdiler. Son dönemlerde Müslümanların ibadet merkezi camilere yönelik saldırılara değinildi. Özellikle üniversite öğrencileri basını ve politikacıları islam’a yaklaşımlarından dolayı eleştirdi ve camilerin yakılmasının ciddiye alınmasını istediler.

Taner Beklen ismindeki genç, bugün olduğu gibi konuşulan konuların televizyonda da yayınlamasını arzuladığını ve müslümanların barış içinde birlikte yaşamaktan yana olduklarınının duyrulmasını istedi. Müslümanlara ait ibadet yerlerine yapılan saldırıların isminin net konmasınını ve müslümanlara yapılan saldırı gibi yaptırım uygulanmasından yana olduğunu belirtti.

Gençlerin konuşmalarından sonra tekrar söz alan bakan, sene başında kamu oyuna tanıtılan programdan söz etti. Birlikte hareket edilmesi durumunda DİTİB Gençlik Birliği’nin gençlik konseylerindeki projelere katılım konusunda yardımcı olabileceğini gençlere müjdeledi.

Gençlerle Hacı Bayram Camisi’nde gerçekleşen toplantının ardından kadınların hazırladığı yemekler bakana ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!