FRANSA: 18 PORTEKİZ: 5

Güncelleme Tarihi:

FRANSA: 18 PORTEKİZ: 5
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 15:34

Almanya’yı yenerek EURO 2016’da finale çıkan Fransa’nın ev sahipliği yaptığı turnuvalarda ilginç bir istatistiği bulunuyor.Pazar gecesi Portekiz ile Paris’te Avrupa şampiyonluğu maçına çıkacak Fransa, daha önce ev sahipliği yaptığı iki 2 turnuvayı da kazanmıştı.

Haberin Devamı

1984 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya ile karşılaşan Fransa, mücadeleyi Michel Platini ve Bruno Bellone’nin golleriyle 2-0 kazanmış ve kupaya uzanmıştı.

Fransa, ev sahipliği yaptığı 1998 Dünya Kupası’nda da zafer yaşamıştı. Finalde Brezilya ile kozlarını paylaşan Fransa, Zinedine Zidane ve Emmanuel Petit’in golleriyle mücadeleyi 3-0 kazanmış ve ilk kez Dünya Kupası’nı havaya kaldırmıştı.

Portekiz ile Fransa, daha önce 24 kez kozlarını paylaştı. Fransa bu maçların 18’ini kazanırken, 5 karşılaşma Portekiz’in galibiyetiyle sonuçlandı. İki takım arasındaki bir maç ise berabere sona erdi.

Fransa ile Portekiz daha önce Avrupa Futbol Şampiyonası’nda iki kez yarı finalde karşı karşıya geldi. EURO 1984 ve EURO 2000’de oynanan ve uzatmaya giden iki maçı, Fransa 3-2 ve 2-1’lik sonuçlarla kazanıp finale çıkmıştı. Bu arada Portekiz ile Fransa arasında yapılacak final maçını, İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!