Federal Meclis’in Ermeni soykırımı kararı yüzünden ramazanda ağzımızın tadı kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Federal Meclis’in Ermeni soykırımı kararı yüzünden ramazanda ağzımızın tadı kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2016 11:32

DİTİB Hessen Birliği, Ramazan Bayramı’nı Frankfurt’ta piknikle kutladı. Frankfurt Ostpark’ta düzenlenen pikniğe Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Konsolos Sibel Acar, Kültür Ataşesi Osman Şahin, DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa, Hessen Birliği Başkanı Salih Özkan ile mülteciler, dernek üyeleri ve vatandaşlar çocuklarıyla katıldı.

Haberin Devamı

PİKNİKTE konuşan Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, DİTİB’in, 3-5 gün gibi kısa bir sürede çok güzel bir organizasyona imza attığını, bunun kurumsallaşmasını istediklerini söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kutlu Doğum Haftası gibi etkinlere de aynı katılımı beklediğini belirten Çelik, “Bugünlerde birlik ve beraberliğimiz daha da önem taşımakta. Bu birlik beraberliğe DİTİB yetkilileri, üyeleri ve Hessen’deki vatandaşlarımızın destek vermesi çok önemlidir. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.DİTİB Hessen Birliği Başkanı Salih Özkan da bu tür kutlamanın geleneksel hale gelmesini istediklerini söyledi.

YASA TASARISI GELİNCEYE KADAR

DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa ise Federal Alman Meclisi’nin, Osmanlı devletinde yaşanan 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanımasının, Türk toplumunu olumsuz etkilediğini söyledi. Bunun iftar soflarını bile etkilediğini belirten Alboğa, şöyle dedi:“İçinde yaşadığımız Alman toplumuna Müslümanların şefkatini, merhametini ve misafirperverliğini gösterebildiğimiz bir ay idi. Ermeni yasa tasarısı gündeme gelinceye kadar her yılımız ağzımızın tadıyla geçiyordu. Hiç arzu etmediğimiz, iftar sofralarında, önünde sonunda gerçekleşen birtakım tartışmalar buruk yaşamamıza neden oldu. Böyle bir talihsizliğin sorumluları hiç şüphesiz Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli Müslümanlar değil. Bunun sorumluları neticesini düşünmeden hareket eden insanlardır. Herhalde bu yaptıklarının vicdani muhasebesini yapacaklardır. Yine de ramazan sofralarında Müslüman kardeşlerimizle, İslami olmayan kardeşlerimizle aynı sofraları paylaştık. Ağzımızın tadıyla bir ramazan yaşadık şükürler olsun.”

Haberin Devamı

GELECEĞİMİZİ PARLAK EYLESİN

Müslümanlar olarak Allah’ın rızasını kazanmak için hayatın her anını fitret anlayışıyla doldurmaya çalıştıklarını kaydeden Alboğa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitede ders veren hocalarımız aynı ruhla çalışıyor. Camilerimizin bünyesinde hizmet sunan kardeşlerimizin bir tek amacı var. O da Allah’ın rızasına kavuşmak. Ramazan ayında kazandığımız komşuluk, insanlarla paylaşma, mültecilere sahip çıkma kimsesizlere fitre ve sadaka gönderme, zekat gibi güzel kabiliyetlerimizi Ramazan ayından sonra da sürdürelim. Allah, Almanya’da Türkiye kökenli Müslüman azınlığın geleceğini parlak eylesin.” Piknikte palyaço Cemiray (Cem Karadağ) çocuklara oyunlar oynattı. Mülteciler Türk toplumuyla kaynaşma fırsatı buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!