FDP’den esnek emeklilik önerisi

Güncelleme Tarihi:

FDP’den esnek emeklilik önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2024 10:16

Almanya’ya nitelikli işçi göçünü hızlandırmak için yeni yöntemler aranırken, hükümetin küçük ortağı FDP, ‘esnek emeklilik’ önerisini gündeme taşıdı.

Haberin Devamı

FDP Federal Meclis Grubu, şu anda yaşanan nitelikli işçi açığının kapatılması için ‘Emeklilik Yasası’nda reforma gidilerek insanların 67 yerine 70-72 yaşlarında emekli olmalarına imkân sağlayacak şekilde değişiklik yapılmasını önerdi. FDP Federal Meclis Grup Başkanı Christian Dürr, gönüllü olarak daha uzun süre çalışmak isteyen insanlara bu olanağın yasal olarak sağlanmasındı isterken, “70-72 yaşlarındaki insanların çalışmalarını niye yasaklayalım? Böyle bir şey budalalık olur. Birçok insan daha uzun süre çalışmak istiyor. Yapılacak yasal değişiklikle nitelikli işçi açığı da kapanmış olur” dedi.

FDP’den esnek emeklilik önerisi

FDP Federal Meclis Grup Başkanı Christian Dürr

Haberin Devamı

EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELTİLMEYECEK’
Başta sendikalar olmak üzere Almanya’da çeşitli çevreler emeklilik yaşının yükseltilmesine karşı çıkarken, Başbakan Olaf Scholz da buna tam destek verdi. Almanya’da emeklilik yaşının Angela Merkel döneminde 63’ten 67’ye yükseltildiğini hatırlatan Scholz, kendilerinin böyle bir şey düşünmediğini söyledi. Scholz, “Biz seçimden önce verdiğimiz sözün arkasındayız. Emeklilik yaşı yükseltilmeyecek” dedi. Aynı zamanda emekli aylıklarının son dönemlerde alınan net maaşın yüzde 48’inin altına düşmeyeceğini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!