‘Ermeni soykırımı’ iddiasını panele taşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

‘Ermeni soykırımı’ iddiasını panele taşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 11:01

Sözde "Ermeni Soykırımı" iddialarının 100. yıldönümü nedeniyle, Ermeniler’in yoğun bir propaganda faaliyeti başlatmaları ardından tepkiler de giderek büyüyor.

Haberin Devamı

Bu bağlamda Almanya’nın Hessen Eyaleti Atatürkçü Düşünce Derneği, 29 Nisan 2015 tarihinde bir panel gerçekleştirecek.

HERKESE AÇIK

Hessen Eyaleti Atatürkçü Düşünce Derneği Y. K. adına Genel Sekreter Meral Koryürek tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, İskoç tarihçi Prof. Norman Stone ve Barış İçin Diyalog Derneği (Dialog für Frieden e.V.) Başkanı Dr. Ali Söylemezoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı panel, Großer Saal ‘Hugo-Eberhardt-Saal’de saat 18.30 da başlayacak Herkese açık olan panele katılımın ücretsiz olduğu ifade edildi.

PANEL ALMANCA

Almanca gerçekleştirilecek olan panelin konuşmacılarından İskoç tarihçi Prof. Norman Stone, geçmiş dönemde İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’a dış politika danışmanlığı yapmış, Yakınçağ’da Orta ve Doğu Avrupa tarihi konusunda uzman, akademik görevini Bilkent Üniversitesi’nde sürdürüyor. Başkan Dr. Söylemezoğlu da, soykırım iddialarının temelsizliğini yabancı kaynaklarla ortaya çıkarmakla tanınıyor.

Hessen Türk Toplumu Onursal Başkanı Şener Sargut’un yöneteceği panel, Großer Saal “Hugo-Eberhardt-Saal“ Ledermuseum Offenbach, Frankfurter Str. 86, 63067 Offenbach adresinde düzenlecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!