Elon Musk’tan Bahar Aslan’a yardım teklifi

Güncelleme Tarihi:

Elon Musk’tan Bahar Aslan’a yardım teklifi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 10:44

‘X’ hesabından polislerle ilgili yaptığı paylaşımın ardından Polis Akademisi’ndeki görevinden uzaklaştırılan Bahar Aslan’a bir destek de X’in patronu Elon Musk’tan geldi. Musk, polis akademisine karşı dava açan Aslan’ın hukuk mücadelesinde tüm masrafları karşılamayı önerdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Gelsenkirchen kentinde bir ortaokulda öğretmen olarak çalışan ve yine aynı kentte bulunan Polis ve Kamu Yönetimi Üniversitesi’nde ‘kültürlerarası yetkinlik’ dersleri veren Bahar Aslan, mayıs ayında ‘X’ hesabından yaptığı paylaşımın ardından görevden uzaklaştırılmıştı. Aslan, Almanya’da büyük tartışma yaratan paylaşımında, “Artık ben ya da arkadaşlarım polis tarafından durdurulduğumuzda çarpıntı yaşıyoruz. Çünkü güvenlik makamları içindeki tüm kahverengi pislikler (aşırı sağcı polisleri kastediyor) bizi korkutuyor. Bu sadece benim değil, bu ülkedeki pek çok insanın gerçeği” demişti. Aslan’ın bu paylaşımla tüm polisleri zan altında bıraktığı eleştirileri yapılırken, destek verenler de oldu. Paylaşımın ardından akademideki görevinden uzaklaştırılan Aslan, okula karşı dava açtı.
Aslan akademideki görevine son verilmesi üzerine yayımladığı mesajda ise “İfadeler eleştirilebilir, belki de talihsiz bir kelime seçimiydi. Görevini örnek bir şekilde yapan polis memurları kendilerini muhatap alınmış hissediyorsa onlardan özür dilerim. Ben aşırı sağcı sohbetlere (chat) katılan ve ırkçı zihniyetleriyle tüm departmanları zehirleyen memurları kastettim. İşime son vermeleri sosyal açıdan endişe verici bir sinyal. Bunu benimle konuşmadan yapmalarına şaşırdım” demişti.

Elon Musk’tan Bahar Aslan’a yardım teklifi

Haberin Devamı

YARDIMI KABUL ETMEDİ
Teknoloji milyarderi Elon Musk, Aslan’a yardım teklif etti. Zeit gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre Musk, polis akademisine karşı dava açan Aslan’ın hukuk mücadelesinde tüm masrafları karşılamayı önerdi. Yardım teklifi, Musk adına ABD’nin önde gelen hukuk firması White&Case’in Frankfurt şubesi aracılığıyla yapıldı. Köln’de yaşayan Aslan, yardım teklifini doğruladı, ancak kabul etmediğini söyledi. Bahar Aslan, White&Case hukuk bürosuna yazdığı cevapta, hukuk savaşında kendisine Berlin merkezli Özgürlük Hakları Topluluğu (GFF) adlı organizasyonun destek verdiğini belirtti. Aslan, Elon Musk’ın ‘X’teki insanlık dışı ve dezenformasyon amaçlı içerikle mücadele etmek için çok az şey yaptığını da belirttiği yazısında, bu teklifi kabul edemeyeceğini söyledi. Elon Musk’un olaydan nasıl haberdar olduğu ve neden destek vermek istediği ise bilinmiyor. White&Case hukuk bürosu bu konudaki soruları yanıtsız bıraktı.

Elon Musk’tan Bahar Aslan’a yardım teklifi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!