Dünyanın en yaşanabilir şehri Viyana... Almanya’dan hiçbir şehir yok!

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en yaşanabilir şehri Viyana... Almanya’dan hiçbir şehir yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 10:39

İngiliz Economist dergisi tarafından hazırlanan ‘Dünyanın En Yaşanabilir On Şehri’ listesine Almanya’dan hiçbir şehir giremedi. Geçen yıl Almanya’dan ilk 10’da yer alan tek kent olan Frankfurt da bu yıl listeye giremedi.

Haberin Devamı

YENİ listeye göre Frankfurt 7’nci sıradan 17’nci sıraya gerileyerek Berlin ile aynı sırayı paylaştı. Yaşanabilir şehir endeksi için istikrar, sağlık hizmetleri, eğitim, altyapı ile kültür ve çevre faktörleri değerlendirildi. Bu analize göre Şam, Trablus, Lagos ve Kiev şu anda dünyanın en az çekici on şehri arasında yer alıyor. Viyana ise küresel sıralamada zirvedeki yerini korudu. Avusturya’nın başkenti, yüksek güvenlik, iyi kamu tesisleri ve zengin kültürel olanaklarıyla yine puan topladı ve ilk sıraya yerleşti. Viyana’yı Kopenhag, Melbourne, Sydney ve Vancouver takip etti.

GREVLER ETKİLİ OLDU
Aralarında Stockholm, Rotterdam ve Londra’nın da bulunduğu bazı Avrupa şehirleri de sıralamada gerilere düştü. Rapora göre aslında bu şehirlerin puanları önemli ölçüde düşmedi ancak Asya ve Orta Doğu’daki şehirler yükselişe geçti. Raporda ayrıca Batı Avrupa’da son zamanlarda daha sık görülen grevlere ve şiddetli protestolara da dikkat çekildi. Almanya’da Berlin 13’ten 17’ye, Münih 18’den 21’e, Hamburg 16’dan 22’ye ve Düsseldorf 22’den 29’a da geriledi. Stuttgart ise koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması sayesinde 13 sıra yükselerek 25. sıraya yerleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!