Doğu eyaletleri Merkel’i istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Doğu eyaletleri Merkel’i istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2019 12:50

Almanya’da bu yıl içinde üç doğu eyaletinde parlamento seçimleri yapılacak. Brandenburg ve Saksonya’da 1 Eylül Pazar, Thüringen’de ise 27 Ekim Pazar seçim olacak. CDU’nun, üç eyaletteki teşkilatları aralık ayında partinin genel başkanlığını bırakan Başbakan Angela Merkel’in seçim kampanyalarında yer almasına sıcak bakmıyor. Hatta Merkel’siz kampanyanın parti yararına olacağını düşünüyor.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Merkel, mülteci politikaları nedeniyle özellikle Saksonya ve Thüringen eyaletlerinde büyük tepki çekiyor. Bu eyaletlerde 2015 ve 2016 yıllarında mültecilere yönelik eylemler yapılmıştı. Saksonya’da başlayan eylemler genişleyerek ülke geneline de yayılmıştı. Kendisi de doğu kökenli olmasına rağmen doğu eyaletleri seçmeni Merkel’e bu yüzden büyük tepki gösteriyor.
CDU’lu Saksonya Eyalet Meclis Başkanı Matthias Rössler, Merkel’in yer alacağı seçim kampanyasının CDU’ya yarar sağlayacağına inanmadığını söyledi. Aynı şekilde CDU’nun Thüringen Eyalet Teşkilatı üyeleri de Merkel’in seçim kampanyasında yer almasına karşı. CDU’nun Thüringen Eyalet Meclis Grup Başkanı Michael Heym, Merkel’in yer alacağı seçim kampanyasıyla ilgili “Bize bir katkı sağlamaz” değerlendirmesinde bulundu. Yapılan anketlerde Almanya genelinde Merkel en sevilen politikacıların başında geliyor. Ancak doğu eyaletleri için aynı şeyi söylemek zor. Merkel, doğu eyaletlerinde son dönemde yaptığı tüm mitinglerde protestolarla karşılaştı.

 

BAKMADAN GEÇME!