Dizeller artık bu iki caddeye giremeyecek

Güncelleme Tarihi:

Dizeller artık bu iki caddeye giremeyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 10:54

Hamburg’da iki cadde için alınan dizel motorlu araç yasağı, bu geceden itibaren uygulamaya konuldu. Yasak, Hamburg’da kayıtlı 168 bin dizel motorlu aracı kapsıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’da büyük tartışmalara yol açan dizel motorlu araçların trafiğe çıkmasına yönelik yasağı içeren karar, Hamburg’da bu gece yürürlüğe girdi. Bundan böyle dizel motorlu otomobillerle 7.5 ton ağırlığındaki kamyonlar, belirlenen iki caddede trafiğe çıkamayacak. Euro 6 dizel motorlu otomobiller, yasak kapsamına girmiyor.
Hamburg’da yürüklüğe giren uygulama gereği Euro 4 ve Euro 5 dizel motorlu otomobillerle 7.5 ton ağırlığındaki kamyonlar, 600 metre uzunluğundaki Max-Brauer-Allee ile 1.7 kilometre uzunluğundaki Stresemann Caddelerine artık giremeyecek.
Yasak, Hamburg’da kayıtlı 264 bin 406 dizel motorlu araçtan 168 bin 50’sini kapsıyor. Karar kimi otomobilleri ve araçları ise yasak dışında tuttu. Buna göre her iki caddede oturanlar, çöp toplayan kamyonlar, tamirciler, otobüsler ve nakliyatçılar uygulama dışı tutuldu. Yasak kararıyla çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!