DİTİB, Hessen eyaletinde İslam din dersi eğitimine devam edecek

Güncelleme Tarihi:

DİTİB, Hessen eyaletinde İslam din dersi eğitimine devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2024 12:57

Hessen eyalet yönetim, devlet okullarında İslam din derslerine Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Hessen Eyalet Birliği ile iş birliği içinde devam etmeyi kararlaştırdı.

Haberin Devamı

HESSEN Kültür ve Eğitim Bakanı Alexander Lorz (CDU), İslam din dersleri konusundaki kararının, üç bağımsız bilim insanının yaptığı yeni bir bilirkişi raporunun sonuçlarına dayandığını duyurdu. DİTİB Hessen Eyalet Birliği, yeni raporla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada; Hessen Kültür Bakanlığı’nın anayasanın sorumluluk alanı içinde, DİTİB Hessen Eyalet Birliği, 2013/14 eğitim-öğretim yılından bu yana Hessen’deki devlet okullarında İslam din dersi sunduğunu, 10’uncu yılı kutlanan bu dönemde, Hessen Kültür Bakanlığı’nın son kararıyla bu ortaklığın sürdürülmesinin memnuniyetle karşılandığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

‘ANAYASA İLE UYUMLU’
“Hessen Kültür Bakanlığı’nın talebi üzerine sunulan ve ortaklığın sürdürülmesine dair nihai kararın temelini oluşturan bilirkişi raporlarının bilimsel sonuçları, DİTİB Hessen Eyalet Birliği’nin İslam Dini Eğitimi’nde 10 yıldan fazla süredir uygulanmasını ve DİTİB Hessen’in dini cemaat gerçekliğini temel alarak anayasa ile uyumluluğunu yansıtmaktadır. Bu bağlamda, din eğitimi ve iş birliği ortaklığına dair zaman zaman duygusal olmayan tartışmaların, yeniden nesnel ve uzmanlık odaklı bir yola taşınmasını umuyoruz. İslam dini eğitimi, Hessen Üniversiteleri’nde eğitim almış olan Hessen’in din dersi öğretmenleri ve devlet tarafından onaylanmış müfredatlar doğrultusunda verilmekte olup devlet denetimine tabidir. Sünni-İslam ilkelerine uyum, DİTİB Hessen Eyalet Birliği sorumluluğundadır. Din eğitimi, bağımsız uzmanlar tarafından okul pedagojisi, yöntemsel ve mesleki boyutlarda genel olarak olumlu bir değerlendirme almaktadır. Bu, dini eğitimin, özgür toplumumuzun, Hessen’deki Müslümanların anayasal taleplerinin korunmasına ve hayata geçirilmesine katkıda bulunduğu anlamına gelir. DİTİB Hessen Eyalet Birliği, yürütülen İslam din dersine ek olarak, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin istekleri doğrultusunda Hessen Kültür Bakanlığı ile yapıcı ve güvenilir bir iş birliği ortaklığını kararlı bir şekilde sürdüreceğini teyit eder.”

Haberin Devamı

‘MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ’
Karardan duyduğu memnuniyeti dile getiren DİTİB Hessen Eyalet Birliği Başkanı Salih Özkan da “Hessen Kültür Bakanlığı’nın son kararıyla bu ortaklığı sürdürme kararını ve koruma çabasını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!