Göstericileri sınır dışıyla tehdit etti

Güncelleme Tarihi:

Göstericileri sınır dışıyla tehdit etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2023 10:59

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck (Yeşiller), sosyal medya platformu ‘X’ hesabından paylaştığı videoda, ‘Filistin’e Destek’ gösterilerine karşı çıktı. Habeck, toplumun her kesiminin Yahudilere destek vermesi gerektiğini söyledi:

Haberin Devamı

“IRKÇI saldırılar olduğunda yoğun bir dayanışma dalgası başlıyor ama İsrail’le dayanışma öyle değil. Yahudi düşmanlığı hiçbir biçimde tolere edilecek bir olgu değildir. Berlin’deki ve Almanya’nın başka kentlerindeki gösterilerde sergilenenleri kabul etmek mümkün değil. Gereken siyasi yanıt verilmelidir. Almanya’da dinsel hoşgörüsüzlüğe yer yok. İsrail bayrakları yakmak, Hamas’ı övmek suç. Alman vatandaşı olan mahkemelerde bunun hesabını verir, Alman vatandaşı olmayanlar ise oturum statüsünü kaybetme riskini, henüz oturum izni olmayan da sınır dışı edilmeyi göze alır. Birlikte yaşam için hoşgörü temel bir unsur. Ama hoşgörü, hoşgörüsüzlüğü kaldıramaz.”

KÖKLEŞMİŞ BİR DÜŞMANLIK VAR
“Müslümanların oluşturdukları dernek ve cemiyetler ile çatı kuruluşlarından bu konuda daha görünür bir tutum sergilemelerini bekliyoruz. Bazıları Hamas’ı ve Yahudi düşmanlığını kınadı ancak hepsi değil, bazıları gecikmeli olarak, genelde çok azı. Yahudi düşmanlığına karşı toplumun her kesimi daha kararlı bir mücadele vermeli. Aşırı sağcılar planlı olarak şu anda bu durumu ön plana çıkarmıyor. Bu bizi yanıltmamalı Almanya’da kökleşmiş bir Yahudi düşmanlığı var.” Habeck, Almanya’daki sol kesimin bir bölümünün de Yahudi düşmanı tutumundan tedirginlik duyduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

BAERBOCK: KARŞI KOYMALIYIZ
Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (Yeşiller) da Almanya’da Yahudi düşmanlığına daha kararlı bir şekilde karşı çıkılması gerektiğini söyledi. ZDF’in sorularını yanıtlayan Baerbock, İsrail’in varlığının ve güvenliğinin Almanya için devlet meselesi olduğunu hatırlatırken, Almanya’da Yahudi düşmanlığına yer olmadığını yineledi. “Bunu kabul etmeyenler, Almanya’ya gelmekle yanış ülkeyi tercih etmişlerdir” diyen Baerbock, başta ana muhalefet CDU/CSU’lular olmak üzere bazı politikacıların Yahudi düşmanlarına Alman vatandaşlığı verilmemesi yönündeki talepleriyle ilgili soruya ise somut bir yanıt vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!