Depremzedelere 3 ay fazla kalma izni

Güncelleme Tarihi:

Depremzedelere 3 ay fazla kalma izni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2023 10:47

6 Şubat depremlerinin ardından ‘kolay vize’yle 90 günlüğüne Almanya’daki yakınlarının yanına gelenlerin, 6 Ağustos’a kadar ülkede kalmalarına izin verileceği açıklandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ve Suriye’den Almanya’daki yakınlarının yanına ‘kolay vize’yle gelen depremzedelerin, ülkede kalma süresinin 3 ay daha uzatılacağı açıklandı. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, federal hükümetin 7 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 6 Şubat’tan sonra Almanya’nın diplomatik temsilciliklerinden vize alarak Almanya’ya gelen ve hâlâ burada bulunan depremzedelerin ülkede kalabilme sürelerinin uzatılması kararı aldığını söyledi. Bu sürenin uzatılmasıyla ilgili olarak Yabancılar Dairesi’ne gidilmesine gerek olmadığını ve depremzedelere bu hakkın otomatik olarak tanınacağını vurgulayan Faeser, şunları söyledi:

Depremzedelere 3 ay fazla kalma izni
Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Haberin Devamı

ENDİŞE ETMESİNLER
“Şubat ayında Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem, korkunç felakete ve büyük acılara yol açtı. Biz, bölgede hızlı ve yoğun yardımlar organize ettik. Hedef, her şeylerini kaybeden insanlara hızlı bir şekilde yardım etmekti. Almanya, Türkiye ve Suriye’ye 238 milyon Euro mali destekte bulundu. Buna paralel olarak depremzedelerin Almanya’daki yakınlarının yanlarına gelebilmeleri için ‘kolay ve hızlı vize’ uygulamasını devreye soktuk. Birçok insan buraya yakınlarının yanına geldi. Şimdi durumlarının ne olacağını soruyorlar. Biz de bu insanların tedirgin olmalarına meydan vermemek için hiçbir bürokratik engel çıkarmadan Almanya’da kalabilme sürelerinin 3 ay daha uzatılmasına kararlaştırdık.”

Depremzedelere 3 ay fazla kalma izni
Almanya Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock

9 BİN 500 vize
Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da 13 Şubat’tan bu yana Türkiye’den Almanya’daki yakınlarının yanlarına gelmek isteyen 9 bin 500 kişiye vize verildiğini ve bunlardan 900’e yakınının ‘aile birleşimi vizesi’ olduğunu, Suriye’den ise 1200 kişinin geldiğini açıkladı. “Bugünden yarına varlarını, yoklarını, her şeylerini kaybeden insanların ne gibi zorluklar yaşadığını ve çektikleri acıları Bakan Faeser’le birlikte yerinde gördük” diyen Baerbock, depremde yıkılan evlerin parayla yeniden inşa edilebileceğini ancak hayatını kaybeden 52 binden fazla insanın geri getirilemeyeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!