CSU ile Yeşiller, AP adaylarını belirledi

Güncelleme Tarihi:

CSU ile Yeşiller, AP adaylarını belirledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2023 12:44

Almanya’da sağ popülist Almanya için Alternatif ve Sol Parti’den sonra CSU ve Yeşiller de Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesi milletvekili adaylarını belirledi.

Haberin Devamı

CSU’nun Nürnberg’de yapılan kurultayında, AP Avrupa Halk Partisi Meclis Grup Başkanı Manfred Weber, geçen sefer olduğu gibi yine listenin ilk sırasında yer aldı. 2004 yılından beri AP milletvekili olan Weber, 250 delegeden 240’ının desteğini aldı. Aday listesinin diğer sıralarında da şu anda AP milletvekili olan Angelika Niebler, Christian Doleschal, Monika Hohlmeier ve Markus Ferber yer aldı. Stefan Köhler de yeni listeye girmeyi başardı.
Yeşiller’in Karlsruhe’de düzenlenen kurultayında da AP seçimlerine Terry Reintke liderliğinde gidilmesi kararlaştırıldı. 2014 yılından beri AP milletvekili olan Reintke, delegelerin yüzde 95.2’sinin desteğiyle lider aday seçildi. Sergey Lagodinsky, Anna Cavazzini, Michael Bloss, Hannah Neumann, Martin Häusling, Katrin Langensiepen, Erik Marquardt, Jutta Paulus ve Daniel Freund ilk 10’da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!