Çizmelerini giyip sel bölgesine gitti

Güncelleme Tarihi:

Çizmelerini giyip sel bölgesine gitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2024 15:08

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ikinci kez sel tehdidi altındaki bölgeleri ziyaret etti. Yılbaşı günü Aşağı Saksonya’daki sel bölgesine giden Scholz, bu sefer Saksonya-Anhalt eyaletini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bir önceki ziyaretinde sel bölgesine normal botlarla giden Schloz, bu kez siyah çizme giydi.

Haberin Devamı

Çizmelerini giyip sel bölgesine gitti
SCHOLZ’un Sangerhausen bölgesindeki ziyaretine bu sefer, Federal Çevre Bakanı Steffi Lemke (Yeşiller) ve Saksonya-Anhalt Başbakanı Reiner Haseloff (CDU) da eşlik etti. Scholz, ziyaret sırasında Berga kentindeki bir kum torbası dolum tesisini de gezdi. Saksonya-Anhalt eyaletindeki Mansfeld-Sudharz bölgesindeki sel durumu, Başbakan Olaf Scholz’un ziyareti öncesinde sabah saatlerde tehdit oluşturmaya devam etti. Bennungen’deki Helme Nehri’nde su seviyesinin perşembe sabahı 2.42 metreye ulaştığı ve en yüksek alarm seviyesi olan ‘4’ü aştığı bildirildi. Nehrin zaman zaman taşması üzerine yılbaşından kısa bir süre önce bölgede olağanüstü hal ilan edilmişti. Oberroblingen’in Sangerhausen bölgesinin yanı sıra Berga, Kelbra ve Bennungen kasabaları da bölgedeki selden etkilenen yerler arasında.
Çizmelerini giyip sel bölgesine gitti
EN YÜKSEK SEVİYEYİ GEÇTİ
Alman Ordusu da Mansfeld-Sudharz bölgesinde çalışmalara destek vermeye başladı. Bir hafta boyunca kum torbalarının doldurulması ve yerleştirilmesi ile bentlerin güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olmak üzere 150 asker talep edildi. Aşağı Saksonya eyaletinde de birçok bölgede nehir su seviyesi halen en yüksek seviyesinin üzerinde seyrediyor. Devlet Su Yönetimi, Kıyı Savunma ve Doğa Koruma Ajansı’nın (NLWKN) raporuna göre, Weser Nehri üzerindeki Nienburg ve Drakenburg’da perşembe sabahı su seviyesi, rapor edilen en yüksek seviyenin 15 santimetre üzerine çıktı.
Çizmelerini giyip sel bölgesine gitti

BAKMADAN GEÇME!