‘Çifte vatandaşlık’ta kararlıyız

Güncelleme Tarihi:

‘Çifte vatandaşlık’ta kararlıyız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2022 11:03

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, iltica sürecini hızlandırma ve vatandaşlık yasasında reformda kararlı olduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da SPD, FDP ve Yeşiller’den oluşan koalisyon hükümetinin göç politikası ve Vatandaşlık Yasası’nda köklü reformda kararlı olduğu açıklandı. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya’da iltica başvuruların ortalama iki yılda karara bağlandığına dikkati çekerken, “Bu süre çok uzun. Bu böyle devam edemez. Biz hükümet olarak bu sürecin hızlandırılmasında kararlıyız” dedi. Faeser, aynı zamanda iltica başvuruları kabul edilmeyenlerin ülkelerine geri gönderilmesinin de hızlandırılacağını söyledi. Başvuruları kabul edilmeyenlerin sınır dışı edilmelerinin çeşitli nedenlerle aylarca, hatta yıllarca sürdüğünü belirten Faeser, “Bu sorunu da çözmeye kararlıyız” dedi. Ancak çeşitli kesimlerin eleştirilerine rağmen iltica talepleri kabul edilmeyen Afganların, Taliban’ın iktidarda olduğu ülkelerine geri gönderilmeyeceklerini söyledi.
Faeser, CDU/CSU ve AfD’nin karşı çıkmasına rağmen Alman Vatandaşlık Yasası’nda köklü bir reform yaparak vatandaşlığa geçme koşullarının kolaylaştırılması ve hızlandırılmasında da kararlı olduklarını söyledi. Planlanan reformla çifte vatandaşlık yolunun iyice açılacağını ifade eden Faeser, yıllarca bu ülkenin kalkınmasına ve halkın bugünkü refah düzeyine ulaşmasına önemli katkıları olan birinci ve ikinci nesil ‘misafir işçiler’ için koşulların kolaylaştırılmasında ısrarlı olduklarını vurguladı.

Haberin Devamı

‘ÖNLEM ALMALIYIZ’
Almanya’nın bir göç ülkesi olduğunu söyleyen ve önümüzdeki yıllarda kalifiye eleman sıkıntısı yaşanacağını hatırlatan Faeser, zaman kaybetmeden gereken önlemlerin alınmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Almanya’ya kaçak göçün engellenmesi için de gerekli önlemlerin alınmasına önem verdiklerini belirten Faeser, hedefin, yasal yollardan daha fazla kalifiye eleman getirilmesi olduğunu vurguladı. Faeser, Avrupa Birliği’ne (AB) kaçak göçün engellenmesi için birçok üye ülkenin sınırlarında kontrolleri artırdığını, Almanya-Avusturya sınırlarında kontrol süresinin uzatıldığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!