CDU yönetimi partiden atmakta kararlı

Güncelleme Tarihi:

CDU yönetimi partiden atmakta kararlı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2023 10:34

HIRİSTİYAN Demokrat Bilik Partisi (CDU) yönetimi, aşırı sağ görüşleri nedeniyle Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı eski Başkanı Hans-Georg Maassen’in partiden uzaklaştırılması konusunda ısrarcı. Bu konuda geri adım atmayacaklarının sinyalini veren parti yönetimi, Thüringen Teşkilatı Tahkim Mahkemesi’nin Maassen’in ihracını kabul etmeyen kararını geri çevirdi ve temyize gideceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

THÜRINGEN Teşkilatı Tahkim Mahkemesi, temmuz ayında aldığı bir kararla Maassen’in parti üyeliğinden uzaklaştırılması yönündeki teklifi geri çevirmiş, sadece ‘Die Weltwoche’ dergisindeki konuk makalesi nedeniyle bir ‘kınama’ cezası vermişti. CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann, parti yönetiminin Berlin’deki toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Federal Yürütme Kurulu’nun bölge parti mahkemesinin kararına karşı temyiz başvurusunda bulunacağını duyurdu. Linnemann, “Dr. Maassen’in davranışlarıyla partiye ciddi zarar verdiğine ve bunu pervasızca yapmaya devam ettiğine inanmaya devam ediyoruz” dedi.

MERZ’İ ELEŞTİRMİŞTİ
Maassen, temmuz ayında lehine verilen kararı kendisi için bir başarı olarak değerlendirmiş ve CDU Genel Başkanı Friedrich Merz’i eleştirmişti. Maassen, kararın ardından paylaştığı mesajda da Merz’in sağcı muhafazakâr örgüt olan Werteunion’a karşı bir güvenlik duvarı inşa etme projesinin başarısız olduğunu yazdı. Uzun süredir CDU üyesi olan Maassen, özellikle muhafazakâr olarak kabul edilen ancak bir parti örgütü olmayan ‘Werteunion’un başkanlığını yürütüyor. Maassen, 2021 Federal Meclis seçimlerinde Güney Thüringen’deki bir seçim bölgesinde aday olmuş ancak seçimleri kazanamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!