CDU, kelebek gibi uçacak, arı gibi sokacak

Güncelleme Tarihi:

CDU, kelebek gibi uçacak, arı gibi sokacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 11:53

Almanya’da geçen yıl yapılan genel seçimlerde tarihi bir yenilgiye uğrayan ancak Schleswig-Holstein ve Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) mayıs ayında yapılan eyalet parlamentosu seçimlerinden yine ‘en güçlü parti’ olarak çıkan CDU’yu iktidara taşımak için hazırlanan ‘Temel Değerleri Sözleşmesi’ kabul edildi. CDU Genel Başkanı Merz, “Partimizin kapısı CDU’nun temel değerlerini kabul eden herkese açık” dedi.

Haberin Devamı

CDU Genel Merkezi Konrad Adenauer Evi’nde dün akşam bir araya gelen parti yönetimi, tarihçi Andreas Rödder başkanlığındaki komisyon tarafından hazırlanan yeni ‘Temel Değerler Sözleşmesi’ne onay verdi. Rödder, burada yaptığı konuşmada, Muhammed Ali’nin “Kelebek gibi uçar, arı gibi sokarım” prensibini hatırlatırken, “Hıristiyan Demokratlar da bir kelebek gibi zekice uçmalı ve bir arı gibi sokmalıdır” dedi. 31 Ocak 2022’de görevi devraldığında CDU’yu modernleştirme, gençleştirme ve dijitalleştirme sözü veren Genel Başkan Friedrich Merz, 15 yıl sonra hayata geçirecekleri yeni ‘Temel Değerler Sözleşmesi’ ile ilk somut adımı attıklarını söyledi. “Partimizin kapısı CDU’nun temel değerlerini kabul eden herkese açık” diyen Merz, toplumun her kesiminin desteğini alarak CDU’yu yeniden iktidara taşıyacaklarını vurguladı. Merz, “Biz, süreklilik ve değişimi bir madalyonun iki yüzü olarak gören tek siyasi gücüz” dedi.

Haberin Devamı

‘CDU YENİDEN GELİYOR’
Konrad Adenauer Evi’ndeki toplantıda bazı konuşmacılar, CDU eski Genel Başkanı Angela Merkel’in 16 yıllık başbakanlığı döneminde mecburi askerlik ve nükleer santralların kapatılması gibi konularda hükümet ortaklarıyla sürtüşmemek için partinin temel politikasından taviz verildiğini ve bu yüzden birçok seçmenin küstürüldüğünü söylediler. Bazı konuşmacılar da 15 yıl önce dünyanın başka bir dünya olduğunu vurgularken, Friedrich Merz ve Genel Sekreter Mario Czaya’nın CDU’yu yeniden iktidara taşıyacaklarına inandıklarını dile getirdi. CDU Genel Başkan Yardımcısı Carsten Linnemann ise son dönemlerdeki kamuoyu yoklamalarına dikkati çekerek, “CDU yeniden geliyor, yüzde 30’a yaklaşıyoruz” dedi.

‘HEDEFİMİZ HALKIN REFAHI’
68 kuşağını ve isim vermeden Rusya’nın başlattığı savaşı ‘dönüm noktası’ olarak niteleyen Başbakan Olaf Scholz’u, Almanya’nın prestijini sarsmakla suçlayan Merz, “CDU, farklı görüşleri ortak değerler ve hedefler ışığında buluşturacaktır. Hedefimiz halkımızın refahıdır. Dünya değişiyorsa CDU yerinde sayamaz” dedi. Merz, Rusya’nın Ukrayna’da açtığı savaş nedeniyle yaşanan krizin özgürlük ve güvenliğin iç içe olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı ve ülkenin savunma gücünün artırılması için taze borçtan korkulmamasını söyledi.

CDU, kelebek gibi uçacak, arı gibi sokacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!