CDU giderek sertleşiyor

Güncelleme Tarihi:

CDU giderek sertleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 10:24

Almanya’da ana muhalefet partisi CDU’nun göçmenlere, özellikle de mültecilere yönelik söylemleri ve planları giderek sertleşiyor.

Haberin Devamı

GELECEKTE parti içi siyasete yön verecek 71 sayfalık ‘Temel İlkeler Programı’nı açıklayan CDU’da, başka bir AB üyesi ülkede ya da Schengen bölgesinde kabul edilen sığınmacıların, Almanya’nın dış sınırlarından geri çevrilerek ülkeye girişine izin verilmemesi istendi. Ayrıca sığınmacıların, AB’ye giriş yaptıkları ülkede sığınma başvurusunda bulunabilme imkânı olanların da reddedilmesi planlandı. Bu talepler, CDU Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda yeni ‘Temel İlkeler Programı’ taslağına eklendi. Daha önce taslakta, “Dış sınırların korunması işlevsel hale gelene kadar iç sınırlarda sınır kontrolleri devam etmelidir” ifadesi yer alıyordu.

CDU giderek sertleşiyor
ÖNERİ O TEŞKİLATTAN GELDİ
Hafta sonu yapılan toplantıda parti teşkilatlarından gelen orijinal taslaktaki 2 bin 100 değişiklik önerisi ele alındı. Mültecilerin sınır dışı edilmesine yönelik sert önlemler, Aşağı Ren Bölge Birliği teşkilatından geldi. CDU teşkilatı, sınır kontrollerinde ancak geri çevirmeler mümkün olduğu zaman yasa dışı göçün önemli ölçüde azalacağını gerekçe gösterdi. Bild gazetesi, CDU Genel Sekreteri Carsten Lindemann’ın bile geçmişte ‘çok ileri gittiği gerekçesiyle’ bu öneriye karşı çıktığını ancak şimdi destek verildiğini belirtti. Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde CDU’dan Berlin adayı olan Tim Peters de konuyla ilgili yaptığı açıklamada “AB’nin dış sınırları etkin bir şekilde korunmadığı sürece, iç sınırlarda geri gönderme önemli bir katkı sağlayabilir. Ancak, AB’ye yasa dışı göçü gerçekten etkili bir şekilde azaltmak için AB’nin dış sınırlarında geri gönderme doğru yaklaşımdır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!