Büyüme planlarını askıya aldı! Gerekçesi...

Güncelleme Tarihi:

Büyüme planlarını askıya aldı Gerekçesi...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2022 10:47

Son haftalarda pilotların grevi nedeniyle birçok uçuşunu iptal etmek zorunda kalan Lufthansa’nın yan kuruluşu Eurowings, büyüme planlarını değiştirmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

6 EKİM’de greve giden Eurowings pilotları bu hafta başında ikinci kez greve gitti. Pilotların grevi nedeniyle bugün de Almanya’nın büyük havalimanlarında yine önemli kısıtlamalar yaşandı. Düsseldorf Havalimanı işletmesi 160 uçuştan 84’ünün iptal edildiğini duyurdu. Köln/Bonn Havalimanı’nda planlanan 63 uçuştan 35’i iptal edildi. Stuttgart, Münih ve Hamburg’da da çok sayıda seferler iptal edildi. Toplam uçuşlarda yaklaşık her iki uçuştan biri iptal edilirken, bu durumdan tahmini olarak 20 binden fazla yolcu etkilendi. Pilotlar sendikası sözcüsü grevin erken sona ermeyeceğini söyledi. Sendika ayrıca aşırı personel yükü nedeniyle yaklaşık 800 kokpit çalışanının daha kısa süreli görevlendirilmesini ve uzun dinlenme süreleri talep ediyor.

TERFİLER DE DURDURULACAK
grev nedeniyle uçuşların yaklaşık yarısını iptal edilen şirket, grev maliyetinin günlük on milyonlarca Euro olduğunu tahmin ediyor. Grevin sonuçlarını gerekçe gösteren şirket, Almanya’daki uçuş operasyonlarını genişletme planlarını durdurma kararı aldı. Şirket, önümüzdeki yıl için planlanan 81 uçaklık filo büyüklüğünün başlangıçta beş adet azaltılacağını duyurdu. Eurowings, Almanya’da kokpit ve kabinde en az 200 ek istihdam yaratılması planını da durdurduğunu açıkladı. Şirket bu tedbirde de grevi gerekçe gösterdi. Öte yandan bugün hâlâ eğitimde olan pilotlar da eğitim sonrası sadece geçici sözleşme alacak. Eurowings’ten yapılan açıklamada, talebin azalmasıyla birlikte kaptanlığa terfilerin de durdurulacağı belirtildi. Eurowings, bu tedbirlerle ‘milyonluk kayıpları önleme ve tüm şirketin gelecekte yaşayabilmesini güvence altına almayı’ hedeflediğini açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!