KRV’de seçim var!

Güncelleme Tarihi:

KRV’de seçim var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 12:03

Almanya’nın en yoğun nüfuslu eyaleti Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) bugün 13 milyon seçmen sandık başı yaparak yeni iktidarı belirleyecek.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 18 milyon kişinin yaşadığı Almanya’nın en yoğun nüfuslu Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde 15 Mayıs bugünkü Eyalet Parlamentosu seçimlerinde 13 milyon seçmen sandık başı yaparak yeni iktidarı belirleyecek. Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) ile Hür Demokrat Parti (FDP) 2017 yılından beri sürdürdükleri ortaklığı korumak, Sosyal Demokrat Parti (SPD) de yeniden iktidara gelebilmek için ciddi bir sınav verecek. Son kamuoyu yoklamalarına göre pazar günü yapılacak seçimlerden CDU’nun toplam oyların yüzde 32’sini alarak en güçlü parti olarak çıkması bekleniyor. SPD’nin yüzde 28, Yeşiller’in yüzde 16, FDP’nin yüzde 8, Almanya için Alternatif’in (AfD) yüzde 7 oy alacağı düşünülüyor. Son seçimlerde yüzde 4.9 oy alarak yüzde 5 barajına takılan Sol Parti’nin yüzde 3 oy alarak yine parlamento dışı kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

YENİ ORTAK ARAYIŞI
Geçen yıl ekim ayında KRV Eyalet Başbakanı olan Hendrik Wüst’ün bu veriler ışığında CDU-FDP iktidarı mutlak çoğunluğu kaybedeceği için yeni bir ortak aramak zorunda kalacağına dikkat çekildi. Yeşiller’in CDU ile ortaklık edebileceğine işaret edilirken, federal düzeyde olduğu gibi SPD, FDP ve Yeşiller’in KRV’de de ‘Trafik Lambası Koalisyonu’ oluşturabileceği de belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!