Bu mu sizin hukuk devleti anlayışınız?

Güncelleme Tarihi:

Bu mu sizin hukuk devleti anlayışınız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2023 09:39

Hamas’ın İsrail’de giriştiği ve aralarında çok sayıda çocuk ve kadınların da bulunduğu 1300’den fazla insanı katletmesinin, yerli-yabancı 250’nin üzerinde kişiyi rehin almasının savunulacak ve tasvip edilecek hiçbir yönü yoktur. Olamaz da... Buna misilleme olarak İsrail’in Gazze’ye bomba ve kurşun yağdırarak aralarında en az 724 çocuk ve genç ile 458 kadının da bulunduğu 2 bin 300’den fazla Filistinli insanı katletmesinin de savunulacak ve tasvip edilecek de hiçbir yönü yoktur. Olamaz da...

Haberin Devamı

Bu mu sizin hukuk devleti anlayışınız
HAMAS’ın İsrail’de giriştiği saldırılar, Almanya’da yaşayan Müslümanlar tarafından da kınandı. Ancak genelde bu görmezden ve duymazdan gelindi. Başkent Berlin’in Arap kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Neukölln kesiminde 100’e yakın fanatiğin ellerinde Filistin bayraklarıyla Hamas’ın giriştiği saldırıları kutlaması, bir grubun da aynı semtte tatlı dağıtması ön plana çıkarıldı.
Daha sonraki günlerde İsrail ve Yahudi düşmanlığı sergileneceği gerekçesiyle Filistin’le dayanışma gösterilerine izin verilmedi.
İsrail’le dayanışma gösterileri ise yapıldı.
Alman Anayasası’nın ‘Toplanma özgürlüğü’ ile ilgili 8’inci maddesinde, “Bütün Almanlar, önceden bildirimde bulunmadan ve izin almaksızın sükunet içinde ve silahsız olarak toplanma hakkına sahiptir” denilmektedir.
Aynı maddenin 2. fıkrasına göre açık havada yapılacak toplantılar için bazı yasal sınırlandırmalar yapılabileceği de yer almakta.
Bu madde, bu ülkede yaşayan ve artık bu toplumun bir parçası olan herkes için geçerlidir.
Ancak birkaç kendini bilmezin kutlamaları üzerine Almanya’da gözler yeniden göçmen kökenlilere çevrildi.

Haberin Devamı

‘UTANÇ VERİCİ’
CDU Genel Başkanı ve ana muhalefet CDU/CSU Federal Meclis Grup Başkanı Friedrich Merz, Almanya’daki Müslüman örgütlere “İsrail’de girişilen barbarca terör saldırılarını kınayın” çağrısında bulunurken, “Aksi takdirde bizim muhatabımız olamazsınız” dedi.
Müslümanların oluşturduğu örgütler bu saldırıları zaten kınamışlardı.
CDU/CSU Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Thorsten Frei, “Bu barbar terör eylemlerini tasvip eden yabancılar, misafirlik hakkını ayaklar altına almaktadır ve sınır dışı edilmeleri gerekmektedir” açıklamasında bulundu.
Yeşillerli Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, “Buraya uyum sağlamak istemediklerinden, suç işlediklerinden, İsrail ve Almanya’daki Yahudilerinin ölümünü istedikleri için kutlama yapmalarından dolayı bizim burada istemediklerimiz mümkün ölçüde sınır dışı edilmelidir” dedi.
CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann, “Almanya’ya gelen hukuk devletini ve Alman Anayasası’nı kabullendiğini imzalamalı” dedi.
Başbakan Olaf Scholz da Neukölln’de Hamas saldırılarının kutlanmasını “utanç verici” bulduğunu söyledi.
*
Ama başta sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) mensubu politikacılar olmak üzere tüm partilerden Almanya’da suç işleyen ve cezaya çarptırılan yabancıların, göçmen kökenlilerin sınır dışı edilmeleri yönünde sesler yükseldi.
Hatta suç işleyen göçmen kökenlilerin Alman vatandaşlıklarının iptal edilmesini öneren politikacılar bile oldu.
Bu nasıl bir hukuk devleti anlayışıdır?
Almanya’da geçerli yasalara göre bu ülkede suç işleyen herkes gibi yabancılar ve göçmen kökenliler de, bu ülkedeki bağımsız mahkemelerde yargılanır.
Kararı bağımsız Alman yargıçlar verir ve cezaya çaptırılan da cezasını bu ülkede çeker.
Almanya’da geçerli yasalara göre politikacılar istedi diye Alman vatandaşlığı da iptal edilemez.
Evet...

Haberin Devamı

IRKÇI ‘SAF KAN’ ALMANLARI NE YAPACAKSINIZ
Hadi Yahudi düşmanlığı yaptıkları gerekçesiyle bu ülkede yaşayan göçmen kökenli Alman vatandaşlarını sınır dışı ettiniz, ya yabancı, sığınmacı, göçmen, Yahudi, İslam düşmanı, ırkçı ‘saf kan’ Almanları ne yapacaksınız?
Mölln’de, Solingen’de Türkiye kökenli insanlarımızı cayır cayır yakan, Hoyerswerda’da, Halle’de, Chemnitz’de, Dresden’de, Leipzig’de ‘yabancı avı’na çıkan saf kan Almanları ne yapacaksınız?
8 Türk’ü, bir Yunanlı’yı ve bir Alman kadın polisi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün h$alâ bir türlü ortaya çıkarılamayan perde arkasındaki saf kan Alman eylemcilerini ve suç ortaklarını ne yapacaksınız?
Almanya Federal Cumhuriyeti’ni tanımayan, Alman Anayasası’nı kabul etmeyen, Almanya’daki demokratik temel düzene, demokratik hukuk devletine meydan okuyan saf kan ‘Alman İmparatorluk Vatandaşları’nı ne yapacaksınız?
Onları nereye göndereceksiniz?
Bu nasıl bir eşitlik anlayışıdır?
Bu nasıl bir hukuk devleti anlayışıdır?
Bu mudur sizin eşitlik anlayışınız?
Bu mudur sizin demokratik hukuk devleti anlayışınız?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!