Bu fotoğraf istifa getirdi

Güncelleme Tarihi:

Bu fotoğraf istifa getirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 11:01

Alman TV kanalı ARD ile Frankfurter Allgemeine Gazetesi, terör örgütü IŞİD’in internette yaptığı propaganda çalışmalarıyla ilgili ortak bir haber yayınladı.

Haberin Devamı

Haberde, Dinslaken kentinde DİTİB’e bağlı cami derneği yöneticisi Ali D.’nin bir gençle birlikte çektirdiği bir fotoğrafa da yer verdiler.

Fotoğrafta, Ali D.’nin yanındaki gençle birlikte sağ elinin işaret parmağını havaya kaldırdığı görülüyor. Ayrıca Ali D.’nin yanındaki gencin göğsünde Arapça kelime-i tevhid, yani “Allah’tan başka tanrı yoktur” yazısı ve altında Peygamber’in mührü yer alıyor. ARD televizyonu, bu işaret, yazı ve mührü, terör örgütü IŞİD’in de simge olarak kullandığını belirtti.

Bu fotoğraf istifa getirdi


ALBOĞA NE DEDİ?

DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Alboğa, olayla ilgili ARD’ye, “DİTİB’te bir daha böyle bir olaya izin vermeyeceğiz” dedi.
İslam’ın sembol tanımadığını söyleyen Alboğa, ibadet esnasında kelimei şehadet getirirken, işaret parmağının kaldırıldığını, bu işaretin son iki üç yıldır siyasi malzeme yapıldığını belirtti.
Yönetim kurulu üyesi Ali D.’nin istifasını yönetime sunduğunu açıklayan Alboğa, “Yönetim onaylarsa, gidecek. Şimdi bizim ricamızı bekliyor” dedi.

Bekir Alboğa, Ali D.’nin aynı zamanda Selefilere karşı mücadele veren biri olarak tanındığını, Suriye’ye gitmek isteyen birçok genci bu kararından vazgeçirdiğini belirtti ve “İstifa etmesi durumunda, radikalizme karşı değerli bir mücadeleciyi kaybederiz” diye konuştu.

Ali D., Frankfurter Allgemeine’a bu işaretin kelime-i tevhid anlamına gelen dini bir sembol olarak algılanması gerektiğini söyledi. Ali D., yanındaki gencin de aşırılardan olmadığını söyledi.

GAZETEYE GÖRE ÖNLEM ALINMIYOR

Dinslaken’deki DİTİB camisinin bulunduğu Lohberg semtinde çok sayıda Türkiye kökenlinin yaşadığını belirten Frankfurter Allgemeine, 2013’te bir grup gencin bu semtten Suriye’ye gittiğini, kendilerine ‘Lohberg Tugayları’ adını verdiğini, bunlardan dördünün Suriye’de öldüğünü yazdı.
Ali D.’nin o fotoğrafı gençlerin Suriye’ye gitmesinden sonra çektiğini savunan gazete, güvenlik birimlerine dayanarak şu iddiayı ortaya attı:
“DİTİB gibi yerleşik camiler, aşırılara karşı gerekli önlemleri almıyor. Camide bu tür olayları polise bildirmek yerine örtbas etmeye çalışıyorlar. Bunun sonucu Selefiler çok kolayca bu derneklere sızarak, kendi propagandalarını yapma imkanı buluyor.”

BAKMADAN GEÇME!