Bremen’de Ramazan Bayramı resepsiyonu

Güncelleme Tarihi:

Bremen’de Ramazan Bayramı resepsiyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2023 10:42

Bremen Eyalet Başbakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Andreas Bovenschulte, geçmiş Ramazan Bayramı münasebetiyle bir resepsiyon verdi.

Haberin Devamı

BREMEN Belediye Sarayı’ndaki resepsiyona, Bremen’de ilk bayram kutlamasına öncülük eden eski Eyalet Başbakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Henning Scherf, Hannover Türk Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Ezgi Ertan Bayram, Aşağı Saksonya ve Bremen DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Hacı Mehmet Yavaş’ın yanı sıra dini cemaatlerin başkan ve yöneticileri ile iş, sanat, siyaset, bilim dünyasından ve farklı kuruluşlardan 300’ün üzerinde davetli katıldı. Müslümanların geçmiş bayramlarını kutlayarak konuşmasına başlayan ve pazar günü yapılacak seçimlerde yeniden başbakan adayı olan SPD’li Andreas Bovenschulte, bayramlaşma geleneğinin Henning Scherf tarafından başlatıldığını hatırlattı.
BİRLİKTE YAŞAMA KATKI
Bovenschulte, farklı dinden olan insanların barış ve huzur içinde birlikte yaşamlarına önem verdiklerinin altını çizdi. Bu alanda ellerinden gelen her türlü katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirtirken, “Aşağı Saksonya ve Bremen DİTİB Eyalet Birliği’nin desteğiyle gerçekleşen bu resepsiyon Bremen’in tarihi belediye salonunda 25 yıldır devam ediyor olması çok büyük bir başarıdır” dedi. Bremen’de 10 yıl önce imzaladıkları İslam Sözleşmesi ile iyi bir temel oluşturduklarına dikkati çeken Bovenschulte, “25 yıllık geçmişe sahip bayram kutlamaları İslam’ın Almanya’ya ulaştığını göstermektedir. Farklı toplulukları bir araya getirerek insanların kaynaşmasına vesile olan bu geleneği başlattığından dolayı Dr. Scherf’e teşekkür ediyorum. Bremen’de iftar davetlerine katıldım, orada yemekten ziyade samimi atmosferden çok etkilendim. Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu biliyoruz. Bizler de yardımlarımızla ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi. Bovenschulte ayrıca, 14 Mayıs tarihinde Bremen’de seçimlerin yapılacağını hatırlatırken, herkesten sandığa giderek demokratik haklarını kullanmalarını istedi.
DEVLET SÖZLEŞMESİ ÖNEMLİ
İslami cemaatler adına konuşan Aşağı Saksonya ve Bremen DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Hacı Mehmet Yavaş, Bremen eyalet hükümetine ve kutlama için öncülük eden Henning Scherf ile katılan davetlilere teşekkür etti. Eyalet hükümeti ile İslami cemaatler arasında imzalanan Devlet Sözleşmesi’nin önemini vurgulayan Yavaş, “İslami cemaatler topluma çok büyük katkıda bulunuyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!