Birden bastıran kar kâbusa döndü

Güncelleme Tarihi:

Birden bastıran kar kâbusa döndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2023 11:27

Almanya’da yılın ilk karı yağdı. Özellikle Hessen eyaletinde etkili olan kar yağışı kaosa neden oldu. Birçok eyalette buzlanma nedeniyle kazalar meydana geldi.

Haberin Devamı

BADEN-Württemberg eyaletinin Schwaebisch Hall bölgesinde pazartesi akşamı kaygan yolda kafa kafaya çarpışan iki araçtan birinde bulunan 71 yaşındaki adam hayatını kaybetti. Rheinland-Pfalz eyaletindeki Denzerheide yakınlarında meydana gelen buzlanma kazasında da 54 yaşındaki bir kadın sürücü hayatını kaybetti. Hessen eyaletinin birçok yerinde hafif yaralanmalı kazalar ve çok sayıda maddi hasar meydana geldi. Karın ağırlığı nedeniyle ağaçlar devrildi. Kar, özellikle Rheingau-Taunus bölgesinde etkili oldu. İtfaiyeye göre, çok sayıda sürücü araçlarında mahsur kaldı. Düşen ağaçlar nedeniyle Eltville yakınlarında yaklaşık 100 kişi araçlarından kurtarılmak zorunda kaldı. Kurtarılanlar ilk olarak bir spor salonuna yerleştirildi. Bölge itfaiye şefi Michael Ehresmann, “Durum olağanüstü. Ağaçlar kibrit çöpü gibi düşüyor” açıklamasında bulundu.

Birden bastıran kar kâbusa döndü
‘LÜTFEN SALI GÜNÜ EVDE KALIN’
Wiesbaden’deki bir okulda ise çok sayıda öğrenci ve öğretmen, birden bastıran sert kış nedeniyle geceyi okul binasında geçirmek zorunda kaldı. İtfaiye sözcüsü yaptığı açıklamada, 27’si çocuk olmak üzere 55 kişinin hava koşulları nedeniyle okul servisleriyle evlerine gidemedikleri için geceyi okulda geçirdiklerini söyledi. Uluslararası bir okulun öğrencileri Ren-Main bölgesinin dört bir yanından geldikleri için kar yağışı nedeniyle evlerine dönemedi. Ancak gece boyunca bir itfaiye destek ekibi okulda mahsur kalanlarla ilgilendi ve sabah kahvaltısının sağlandığını söyledi. Rheingau-Taunus bölge yöneticisi Sandro Zehner, yaptığı açıklamada halkı evde kalmaya çağırdı: “Lütfen salı günü evde kalın. Lütfen ormanda yürüyüşe de çıkmayın: Kırılan dallar ve düşen ağaçlar nedeniyle hayatı tehlike söz konusu.” Don, buz ve kar yağışının bu hafta Almanya’da etkili olacağını belirten hava durumu uzmanı Dr. Karsten Brandt, araç sahiplerine kış lastikleriyle yola çıkmalarını tavsiye etti.
Birden bastıran kar kâbusa döndü

Birden bastıran kar kâbusa döndü

Birden bastıran kar kâbusa döndü



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!