‘Tarafsızlık Yasası’ tartışmaya açıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Tarafsızlık Yasası’ tartışmaya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2020 10:36

Berlin Eyalet Meclisi’nin 2002 yılında okullarda, emniyette ve adalette dini sembolleri yasaklayan ‘Tarafsızlık Yasası’ tartışılmaya başlandı.

Haberin Devamı

FEDERAL İş Mahkemesi’nin, bir öğretmenin başörtüsünden dolayı işe almayan Berlin Eyalet Eğitim Senatörlüğü’nün gerekçe olarak Tarafsızlık Yasası’nı göstermesini kabul etmemesi üzerine tartışma çıktı. Anayasa mahkemesi de daha önce yasanın ilgili maddesinin hak ihlali olduğu yönünde karar almıştı. Yeşiller üyesi Eyalet Adalet Senatörü Dirk Behrend, yasanın ilgili maddesini değiştirip başörtüsü, kipa ve haç takanların emniyette, adalet senatörlüğünde ve okullarda görev yapmasının önünü açmak istiyor. Senatör, başörtülü Müslüman gençlerin adliyelerde staj yapıp mahkeme salonlarına da girmelerine yönelik izin çıkardı. Senatörün girişimi ise hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefet partileri Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU ve Hür Demokrat Parti’yi (FDP) kızdırdı.

Haberin Devamı

‘TARAFSIZLIĞA KARŞI’
SPD hukuk politikaları uzmanlarından Sven Kohlmeier Adalet Senatörü Behrendt’i eleştirirken “Biz koalisyon ortakları olarak birlikte bir tutum almalıyız. Senatörün tavrı anlaşılmaz” dedi. FDP’li milletvekili Paul Fredorf ise “Adliye özel bir alan değil. Bu nedenle dini semboller taşınmamalı” sözleriyle atılan adımı eleştirdi. CDU’lu hukuk uzmanı Sven Rissmann ise “Bu durum devletin tarafsızlığına karşı” dedi. Başörtülü Müslümanların adliyede staj yapmalarına ilişkin iznin çıkmasıyla ilgili Senatör Behrendt ise kararın kendisinin değil, mahkemenin verdiğini belirterek eleştirileri kabul etmedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!