Berlin'de ulaşım durdu

Güncelleme Tarihi:

Berlinde ulaşım durdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2019 13:52

Berlin’de şehir içi toplu taşıma araçları, grev nedeniyle bu gece yarısından yarın saat 12.00’ye kadar yolcu taşımayacak. 1 milyon kişiyi etkilemesi beklenen grev başkente ulaşımı durdurdu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de şehir içi toplu taşıyan ulaşım araçlarının kontakları, gece yarısından itibaren kapandı.Şehir içi yolcu taşıyan BVG çalışanları, saat 12.00’ye kadar sürecek iş bırakma eylemine gitti. Otobüsler, tramvaylar ve metrolar sefer yapmadı. Sadece banliyö trenleri çalışırken işe gidenler ve öğrenciler trenlere koştu. 12.00’den itibaren ise tüm toplu taşıma araçları yeniden seferlerine başlayacak.

Berlinde ulaşım durdu

EN ÇOK İŞE GİDENLER VE ÖĞRENCİLER ETKİLENECEK
Birleşik Hizmet Sendikası ver.di’nin çağrısına uyan BVG çalışanlarının uyarı grevi, sabah saatlerinde kentte büyük bir kaosa neden oldu. Toplu taşıma ile işe gidenler ve öğrenciler grevin en büyük mağdurları oldu. Grevden yaklaşık bir milyon kişinin olumsuz etkilenmesi bekleniyor. Sendika ile işveren arasında şimdiye kadar yapılan dört görüşmede de uzlaşma sağlanamadı. 28 Şubat’ta yapılacak toplu görüşme öncesi kararlı oldukları mesajını veren sendika, en düşük 200 Euro olmak üzere çalışanların ücretlerine yüzde 6 zam istiyor. İşveren ise bu talebi yüksek buluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!