Berlin Maratonu’nda tarihi rekor!

Güncelleme Tarihi:

Berlin Maratonu’nda tarihi rekor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2023 14:13

Başkent Berlin’de 1974 yılından beri düzenlenen ve bu yıl 49’uncusu gerçekleştirilen BMW Berlin Maratonu’nu geçen yıl rekor kıran Kenyalı atlet Eliud Kipchoge kazandı. Geçen yıl 2 saat 1 dakika 9 saniye ile rekor kıran 38 yaşındaki Eliud Kipchoge, bu yıl 2 saat 2 dakika 41 saniye ile ilk sırayı yine kimseye kaptırmadı. Kadınlarda ise 26 yaşındaki Tigist Assefa 2 saat 11 dakika 53 saniye ile tarihi bir rekor kırdı.

Haberin Devamı

YARIŞMADAN sonra konuşan Eliud Kipchoge, “Bu yıl da yeniden bir dünya rekoru kırmayı bekledim ama olmadı. Ancak bununla da yaşayabilirim. Ama 2024 yılındaki Paris Olimpiyatları’nda bu rekoru kırmayı hedefliyorum. Podyumda birinci olarak yerimi aldığım için de mutluyum” dedi. Kenyalı Vincen Kipkemai ikinci, Etiyopyalı Tadese Takele üçüncü, Kenyalı Ronald Korir dördüncü ve Kenyalı Haftu Teklu beşinci oldu. Kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Tigist Assefa bir rekora imza attı. 26 yaşındaki Assefa, 2 saat 11 dakika 53 saniyede maratonu tamamladı. Kadınlarda Sheila Chepkirui (Kenya) ikinci, Magdalena Shauri (Tanzanya) üçüncü, Zeineba Yimer (Kenya) dördüncü ve Senbere Teferi (Kenya) beşinci oldu.

Berlin Maratonu’nda tarihi rekor

Haberin Devamı

İKLİM AKTİVİSTLERİ YİNE DURMADI
İklim aktivistleri ise 150 ülkeden 48 binden fazla kişinin katıldığı maratonun startını engellemek için girişimde bulundu. Berlin Başbakanı Kai Wegner start vermeden önce, iklim aktivistleri maratonun başlayacağı 17 Juni Caddesi’ne boya fışkırtarak ellerini yere yapıştırıp yarışı engellemek istedi. Ancak polisin zamanında müdahalesiyle start zamanında verildi. Polisin olay yerinden uzaklaştırdığı 8 iklim aktivisti geçici olarak gözaltına alındı.

Berlin Maratonu’nda tarihi rekor

İSTANBUL MARATONU STANT AÇTI
Diğer yandan iki gün süren maraton kapsamında Tempelhof Havalimanı’nda Maraton/Spor Fuarı açıldı. Dünyaca ünlü markaların ürünlerini tanıttığı fuarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Spor İstanbul da katılarak stant açtı ve İstanbul Maratonu’nun tanıtımını yaptı. Fuara, Spor İstanbul adına etkinlik müdürü Yasemin Üner, etkinlik yönetim şefi Ümit Aslan ve etkinlik planlama yöneticisi Burak Aydınlı katıldı. Ümit Aslan, 2013 yılında bu fuara katıldıklarını ve bu yıl ikinci kez yeniden katılma fırsatı bulduklarını belirtti. Aslan, “Farklı maratonlarda stant açarak hedefimiz İstanbul’u tanıtmak. İlk olarak Londra Maratonu’nda, ikinci olarak da Berlin Maratonu’nda stant açtık. Bu yıl İstanbul Maratonu 45’inci kez düzenlenecek. Bir köprüyle iki kıtayı birleştiren tek maraton. Asya kıtasından başlayan yarış 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerek Avrupa yakasında son buluyor. Bu eşsiz konseptiyle tüm sporseverlere faklı bir deneyim sunuyor” dedi.

Haberin Devamı

İKİ MARATON İŞBİRLİĞİ İÇİN İYİ BİR FIRSAT
Berlin Engelli Sporcular Federasyonu Başkanı Özcan Mutlu da Spor İstanbul standını ziyaret etti. Berlin ile İstanbul’un 20 yılı aşkın süredir kardeş şehir olduğunu belirten Mutlu, iki kentin yakınlaşmasında sporun da önemli bir rol oynayabileceğini belirterek, iki maratonun işbirliği için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti. Mutlu, uluslararası koşucuların katıldığı Berlin Maratonu’nun dünya çapında tanınan bir spor aktivitesi olduğunu kaydederken, İstanbul’un ise iki kıtayı birleştiren tek maraton olduğunu ifade etti. Mutlu, “İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden koşarken, muhteşem manzaraya bakarak her iki kıtaya da ayak basmış oluyorsunuz. Dünyada eşi benzeri olmayan bir durum” dedi.

Berlin Maratonu’nda tarihi rekor

Haberin Devamı

Berlin Maratonu’nda tarihi rekor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!