Bayrağı kaptığı gibi karşılarına dikildi

Güncelleme Tarihi:

Bayrağı kaptığı gibi karşılarına dikildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2023 10:45

Türk iş insanı Ali Aker, sözde soykırım anıtının önünde toplanan kalabalığı elinde Türk bayrağıyla tek başına protesto etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Köln kentinde, 1915 Ermeni olaylarının 108’inci yılı sebebiyle açılan ve dört hafta kalması planlanan anıt hâlâ duruyor. Bir grup Ermeni vatandaşı, 3 aydır Hohenzollern Köprüsü’nde duran 200 kg ağırlığında ve 1.5 metre yüksekliğinde piramit şeklindeki metal anıtın kaldırılacak olmasını protesto etti. 10 Temmuz akşamı anıtın önünde toplanan kalabalık grup, “Başkan Reker, Türkleri rahatsız ediyor diye anıtımızı sökemez” diye yürüyüş yaptı. İşte bu gruba Ali Aker isimli bir Türk vatandaşı elinde Türk bayrağıyla tek başına karşı koydu. Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker’in de anıtın bulunduğu yere geleceğini duyunca hemen oraya gittiğini belirten Aker, yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘TEPKİMİ GÖSTERDİM’
“Şehrimizin sevilen Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker’in anıta geleceği bilgisini ‘Türk Platformu Sosyal Medya Grubu’ndan’ öğrenince, Türk bayrağımızı kaptım ve gittim. Yusuf Halaçoğlu’nun yazdığı ve Türk-Ermeni ilişkilerinin konu edildiği ‘Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu’ isimli kitabını da yanıma aldım. Başkan Reker’e vermek için. Tabi izin sezonu olunca Türk vatandaşlarımızdan benden başka da kimse yoktu. Beni ay-yıldızlı bayrağımızla gören Ermeniler ‘Efendi birisine benziyorsun, burayı terk et senin can güvenliğini koruyamayız’ diyerek beni uyardılar. Bunun üzerine ‘Gitmezsem ne olacak beni öldürecek misiniz’ dedim. Oradaki protestoyu organize edenlerin başındaki kişi ‘Halkımı tanıyorum, can güvenliğinin garantisini veremem’ dedi. Bunun üzerine polisle konuştuk ve demokratik tepkimi göstermenin de rahatlığıyla alandan ayrıldım.”
Geçen mayıs ayında Türk sivil toplum örgütleri geçici dikilen ancak süresi dolduğu halde kaldırılmayan anıtı Köln Dom Katedrali önünde toplanarak protesto etmişti. Anıt için 30 Mart’ta Köln Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle karar alınmış, dört haftalığına izin verilmişti. 2018’de de aynı yerde sergilenen anıt, gelen tepkiler üzerine kaldırılmıştı.

Bayrağı kaptığı gibi karşılarına dikildi

Bayrağı kaptığı gibi karşılarına dikildi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!