Başörtülü Türk kadın avukatın zaferi

Güncelleme Tarihi:

Başörtülü Türk kadın avukatın zaferi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 12:00

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de belediyenin hukuk dairesinde staj yapmak üzere başvuran ancak, başörtüsü nedeniyle olumsuz yanıt verilen Betül Ulusoy’a Anayasa Mahkemesi’nin verdiği aktüel bir karar göz önüne alınarak onay verildi.

Haberin Devamı

Alman Pro7 kanalının haberine göre, Betül Ulusoy, Berlin Belediyesi’ne bağlı Neukölln Belediyesi hukuk dairesinde staj yapmak üzere e-mail yoluyla başvurdu. Kuruma gittiğinde başörtüsünü çıkarması koşulu ile çalışabileceği belirtilen Betül Ulusoy, inancı uyarınca bunu yapmayacağını söyledi. Görevliler bu kararın belediye başkanı Franziska Giffey’in talimatı ile daha önce alındığını iletti. Betül Ulusoy, devlet kuruluşlarında görev alabilmesi için bu stajı yapmasının şart olduğunu vurguladı. Ulusoy, 2005 yılından bu yana geçerli olan ‘Tarafsızlık Kanunu’nun, yargı, cezaevi ve polis memurlarının dini veya dünya görüşünü açığa çıkaran sembollerini taşımaktan yasakladığını ancak stajyerlerin bu yasak kapsamında olmadığını savundu.

Almanya’da bu konuda 1 haftadan bu yana süren tartışma ve tepkilerin ardından Neukölln Belediye Başkanı Franziska Giffey’in, Anayasa Mahkemesi’nin aktüel bir kararı bulunduğunu bunun incelenmesi sonucu Betül Ulusoy’un başörtüsünü çıkarmadan staj yapabileceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!