Barış için bir araya gelip dua ettiler

Güncelleme Tarihi:

Barış için bir araya gelip dua ettiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 12:57

Almanya’nın Köln kentindeki Buchforst semtinde ‘Kopernıkus Gurunschule’de çocukların ve velilerin katılımıyla barış duası yapıldı.

Haberin Devamı

YAĞMURLU havaya rağmen çocuklar barış şarkıları söyleyip program sonunda mum yaktılar. Tüm dini gurupların katılımıyla okul yönetiminin organize ettiği barış etkinliğinde Kur’an-ı Kerim’den ayetler, Tevrat ve İncil’den bazı bölümler okundu. Hinduizm temsilcileri de program kapsamında ilahiler okudu. Köln Mülheim Belediye Sosyal İşler Koordinatörü Marius Henne, okul müdürü Arnsfeld, Köln Uyum Meclisi Üyesi Ali Esen, barış ve kardeşlik temalı konuşmalar yaptılar. Konuşmalarda uzlaşmanın farklılıkları aşacağı, savaşta hayatlarını kaybeden çocuklar ve kadınlara dua ile bağlantıların güçlendirilmesi, sevgi ve barışın gücüyle şiddetin üstesinden gelinebileceği vurgusu yapıldı.

Barış için bir araya gelip dua ettiler

Marius Henne

‘HEPİMİZİ ETKİLİYOR’
Köln Mülheim Belediye Sosyal İşler Koordinatörü Marius Henne, “Bugünkü etkinliğimiz dinler arası duayı sadece Buchforst bölgesinde değil, her yerde insanları birbirleriyle temasa geçirmek, farklı dinlerden insanlarla bir arada bulunmak için bir fırsat olarak değerlendirdik. Farklı bölgelerden, milletlerden çok sayıda kişi buraya geldi. Yani iki yıl önce ilk dinler arası barış duasını burada yaptık ve henüz bu savaş yoktu. Dünyanın her yerinde sürekli olarak birçok farklı savaş ve krizle uğraşıyoruz ve bu da bizi burada, Almanya’da hepimizi etkiliyor. Buradaki duayı, Orta Doğu’daki savaşa da atıfta bulunarak yapıyoruz. Elbette sadece o bölgedeki savaş için değil tüm dünyada bir barıştan söz ediyoruz” dedi.
Barış için bir araya gelip dua ettiler

Ali Esen

Haberin Devamı

Köln Uyum Meclisi Üyesi Ali Esen de “Bugün, özellikle hem Gazze’deki insanlık dışı savaş hem de dünyadaki diğer krizlerle alakalı bir barış duası yaptık. Savaşın bitmesi, barışın tekrar gelmesi için tüm dinlere mensup insanlar barış duasında bir araya geldik” diye konuştu.

Barış için bir araya gelip dua ettiler

Barış için bir araya gelip dua ettiler


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!