‘Babamın o sözünü hiç unutmuyorum’

Güncelleme Tarihi:

‘Babamın o sözünü hiç unutmuyorum’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 12:27

Almanya’da Tarım Bakanı olacağı açıklanan Cem Özdemir, bakanlık görevinin yanında göçmen kökenli bir siyasetçi olarak da sorumlulukları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da koalisyon görüşmeleri tamamlanmak üzere olan yeni hükümette Federal Tarım Bakanı olacağı açıklanan Türkiye kökenli Yeşiller’li siyasetçi Cem Özdemir, bir göçmen kökenli olarak bakanlık görevine getirilmesinin Almanya’daki göçmenler açısından önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi. Köln’den yayın yapan Deutschlandfunk radyosuna demeç veren Özdemir, bakan olacağı açıklandıktan sonra kendisine gelen bir mesajda, “Sen şimdi hiçbirimizin şu ana kadar olamadığı bir yere geliyorsun” ifadelerinin yer aldığını söyledi. Söz konusu mesajı okuduğunda çok etkilendiğini ve bu mesajın kendisi için çok anlamlı olduğunu vurgulayan Özdemir, “Ancak elbette bu göreve gelmemde göçmen kökenli olmam dolaylı rol oynadı” dedi. Yeni görevinde içeriğe ilişkin sorumlulukları olduğunun altını çizen 55 yaşındaki politikacı, aynı zamanda ‘ikinci bir şapkasının bulunduğunu da’ sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

‘EĞER BİR HATA YAPARSAN...!
Almanya doğumlu Özdemir, bir süre önce vefat eden babası Abdullah Özdemir’in kendisine, “Eğer sen bir hata yaparsan, bu diğerlerinin hata yapmasından farklıdır. Senin hataların her zaman tüm göçmenlerin hatası olur” diye nasihatte bulunduğunu da aktardı. Özdemir, babasının bu sözünü hiç unutamadığını belirterek, “Kulağınızda bu sesin sürekli yankılanmasının nasıl bir his olduğunu hayal edebilirsiniz” diye konuştu.
1994 yılından bu yana federal milletvekili olan Özdemir Almanya’da federal bir bakanlığın başına geçen ilk göçmen kökenli olacak. 2008-2018 yılları arasında Yeşiller’in eş genel başkanlığını da yapan Özdemir, 1994 yılında yapılan seçimlerde Leyla Onur ile birlikte ülkenin ilk Türkiye kökenli milletvekili olmuştu.
SPD’li üyesi Aydan Özoğuz, 2013’te Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanlığı’na atanmış, böylece Almanya’nın göçmen ve Türkiye kökenli ilk bakanı olmuştu. Özoğuz halen Almanya Federal Meclis Başkan Vekili olarak görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!