Aydan Özoğuz istifa etsin

Güncelleme Tarihi:

Aydan Özoğuz istifa etsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2024 17:34

Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz’un İran’ın, İsrail’e giriştiği saldırıyı kınamadığı için istifası istendi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, sosyal platform X’teki paylaşımında İran’ın İsrail’de giriştiği saldırıları kınamayıp, İsrail’in de suçunun olduğunu ima ettiği gerekçesiyle eleştirilere hedef oldu. Özoğuz’un “Birçok savaş, birçok insan tehlikede, rehineler serbest değil. İnsanlar açlık felaketiyle karşı karşıya. Ben bütün insanlar için endişe duyuyorum. Ukrayna, İsrail, Gazze. Bu durum neden tahrik edildi? İran’ın bombalaması. Büyükelçilik Orta Doğu’da tehlikeyi artırdı” paylaşımıyla İsrail’in Suriye’deki İran’ın diplomatik temsilciliğine saldırısını kast ettiğine dikkat çekilirken istifası da istendi.

‘ONUN İÇİN YOLUN SONU’
Federal Meclis CDU milletvekili Matthias Hauer, “Böyle bir tutum Federal Meclis Başkan Yardımcısı’na yakışmıyor” diyerek tepki gösterirken, Bavyera Eyalet Anti Semitizm Sorumlusu CSU’lu politikacı Ludwig Spaenle, SPD’li Aydan Özoğuz’un istifasını istedi. Ludwig Spaenle, haftalık Focus dergisine “Bu O’nun için yolun sonu. Böyle bir durumda O’nun çoktan istifasını sunması gerekirdi. Kim ki böyle fena, çirkin, yanlış gerekçeler üretir, terör dili kullanır, mollalara hizmet eden bir budaladır. Bayan Özoğuz, İsrail’e zarar vermek isteyenlerin klasik yöntemlerini kullanmaktadır” açıklamasında bulundu. CSU’lu politikacı, Şansölye Olaf Scholz’a Aydan Özoğuz’u istifa etmesi için harekete geçme çağrısında da bulundu. Öte yandan gelen tepkiler üzerine Aydan Özoğuz’un paylaşımını sildiği de belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!