“Asıl şimdi Türkiye’ye gitmek gerekir” dedi ve ...

Güncelleme Tarihi:

“Asıl şimdi Türkiye’ye gitmek gerekir” dedi ve ...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 09:37

Almanya’da koalisyon ortağı Ssoyal Demkrat Parti’ni (SPD) lideri, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, tatil için yine Türkiye’ye gidiyor. Gabriel, Marmaris’ten Kaş’a, Ege’den Akdeniz’e yelken açacak.

Haberin Devamı

ALMAN politikacıların hangi ülkede tatil yapacakları hep merak konusudur. Eski başbakanlardan Helmut Kohl, Avusturya’da, Gerhard Schröder İtalya’da tatil yapardı. Başbakan Merkel de yaz tatilinde İtalya’yı tercih ediyor. Hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Sigmar Gabriel’in gözde tatil yeri ise Türkiye... 

Türkiye, bu yıl turist sancısı yaşıyor. Almanya’yla ilişkilerin gerilmesi, terör korkusu nedeniyle Alman turistler tatil ülkeleri Türkiye’den bu kez uzak durdu. SPD lideri Gabriel, “Asıl şimdi Türkiye’ye gitmek gerekir” dedi ve ekim ayı başında bir haftalığına Türkiye’de olacak. Gabriel, Marmaris’le Kaş arasında, Ege’yle Akdeniz’in buluştuğu turkuaz sularda rüzgara karşı yelken açacak.

KILIÇDAROĞLU İLE BULUŞMA

Federal Meclis’te gördüğüm Gabriel, Türkiye’ye gideceği günleri iple çektiğini söyledi. Gabriel tatilde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de buluşmak istiyor. Buluşma Kılıçdaroğlu’nun zamanına bağlı. Gabriel, “Kılıçdaroğlu’yla görüşmek istiyorum. Ama bu tamamen Kılıçdaroğlu’nun ajandasına bağlı” dedi.
Yelken sporunu seven Gabriel, yelkenle politikanın birbirinden en önemli farkını ise şöyle tarif etti: “Politikanın yönünü rüzgar belirler. Yelkende ise rüzgara karşı açılarak hedefe varılır...”
Kendisine güzel bir tatil dilediğim Gabriel, hazırcevap... “Kesinlikle güzel olacak” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!