Armin Laschet’e Türkiye’den fahri doktora

Güncelleme Tarihi:

Armin Laschet’e Türkiye’den fahri doktora
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2024 11:05

Almanya Türk toplumunun yakından tanıdığı CDU’lu siyasetçi Dr. Armin Laschet’e Ankara TED Üniversitesi tarafından fahri doktora verildi. TED Üniversitesi ilk fahri doktorasını; Alman siyasetçinin Almanya’da yaşayan Türklerin uyumuna, ırkçılığa, yabancı düşmanlığına, İslamofobiye, ayrımcılığa karşı duruşu, Orta Doğu’da barış sürecine verdiği katkı nedeniyle verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

ARMİN Laschet’e fahri doktora diplomasını TED Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Akdeniz takdim ederken, cüppesini Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu giydirdi. Armin Laschet, Ankara ziyareti kapsamında Beştepe’ye çıkarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile de görüştü. Fahri doktora töreni TED Üniversitesi Kolej yerleşkesinde yapıldı. Törene Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Jürgen Schulz, AB Türkiye Delegasyon Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Temsilcisi Walter Glos gibi isimler de katıldı.

Armin Laschet’e Türkiye’den fahri doktora

Armin Laschet’e Türkiye’den fahri doktora
‘İŞ BİRLİKLERİMİZE DEVAM ETMELİYİZ’
2021 yılında yapılan seçimlerde genel başkanlığını yürüttüğü Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) başbakan adayı olan Armin Laschet, kendisine takdim edilen fahri doktora nedeniyle üniversite yöneticilerine teşekkür etti. Fahri diplomanın kendisi için önemini vurgulayan Laschet, “TED Üniversitesi genç bir üniversite ama TED ideali Mustafa Kemal’in eğitimle bir ülkeyi değiştirebilirsin doktrinine dayanıyor. Bütün hayatım boyunca takip ettiğim bir ideal bu. Başkentte yer alıyor olması da ayrıca önemli. Bağlarımızı kuvvetlendirmeli ve iş birliklerimize devam etmeliyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERE KATKI SAĞLADI
TEDÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversitenin misyonunu tanıttığı konuşmasında “Dr. Laschet’e fahri doktora vermemizin sebebi iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlamasının yanı sıra sergilediği yaklaşımla başkalarına da ilham vererek çeşitli alanlarda iş birliği sağlanmasına yol açmasıdır” dedi. Törende, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu ve Almanya Türkiye Büyükelçisi Jürgen Schulz da birer konuşma yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!