Ana dilleri, Türk yemeği sevmeleri, aşkları bile sorun oldu!

Güncelleme Tarihi:

Ana dilleri, Türk yemeği sevmeleri, aşkları bile sorun oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2018 09:53

Türkiye kökenli Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, iki dünya futbolcusu. Bu iki Alman milli, Almanların olduğu kadar Türklerin de gurur kaynağı. Ama şimdi ikisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirdiler diye Almanya’da hedef tahtası yapılmak isteniyor. Alman kamuoyu günlerdir bu iki futbolcuyu tartışıyor. Türkler “Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? İki futbolcunun bu yaptıkları doğru mu?” sorularına muhatap oluyor.

Haberin Devamı

ALMAN basını, “Bu iki futbolcu ne kadar Alman?” sorusunu soruyor. Cevapta, ikisinin de evde Türkçeyle büyüdüğüne, Türk yemeklerini sevdiğine, sevgililerinin bile Türk olduğuna vurgu yapılıyor. 

Mesut Özil’in Türkiye güzeli Amine Gülşe ile, İlkay Gündoğan’ın oyuncu Sıla Şahin’le aşk yaşadıklarına işaret ediliyor. Bu özelliklerle iki futbolcunun aslında daha çok Türk oldukları mesajı veriliyor.
İlkay Gündoğan’la Sıla Şahin arasındaki ilişki biteli çok olması bir yana, Mesut Özil’in uzun yıllar Alman şarkıcı Mandy Capristo ile aşk yaşadığına hiç değinilmiyor. Kaldı ki, Sıla Şahin Türkiye kökenli bir Alman oyuncu.

Ana dilleri, Türk yemeği sevmeleri, aşkları bile sorun oldu

Haberin Devamı

Bu ikiyüzlü tartışmaya Türk futbolunu en iyi tanıyan Alman teknik direktör Christoph Daum’dan tepki geldi. Daum, iki futbolcunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’la fotoğraf çektirmesinin gayet normal olduğunu, bunun bir seçim yardımı olarak yorumlanmayacağını belirtti.
Daum’un sözleri şöyle: “Burada asli ülkelerine bağlılığın ifadesi, Türkiye Cumhurbaşkanı’na sempati olarak algılanıyor. Erdoğan koyu bir futbol hayranı ve bu fotoğraflar onun için gayet doğal. Seçimler ve Türkiye Almanya arasındaki güncel ayrılıklar nedeniyle bu fotoğraflara bir siyasi içerik verilmek isteniyor.”
Christoph Daum günlerdir bu olayı tartışan Alman kamuoyuna “Abartmayalım” uyarısı yaptı ve “Konuyu saptırmayalım. Bunu beraberce bir jest olarak görelim. Dışlama hiçbir zaman çözüm olmadı” dedi. Daum, tartışmalardan çok olumsuz etkilenen Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ı da “Bu abartılı tavırlara karşı” sakin kalmaya çağırdı.
Bu iki futbolcu önümüzdeki ay Rusya’da başlayacak Dünya Futbol Şampiyonası’nda Alman milli takımının kadrosundalar. İkisi de Almanya’nın başarılı olması için tüm güç ve yeteneklerini ortaya koyacaklar. Belki Almanya’yı finale taşıyacaklar. Acaba şimdi bunlar ne kadar Alman diye sorgulayanlar, o zaman bu iki gence ne kadar haksızlık ettiklerini anlayıp özür dileyecekler mi?

BAKMADAN GEÇME!