Almanya’dan Ukrayna’ya modern uçaksavarlar gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan Ukrayna’ya modern uçaksavarlar gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2022 13:51

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarına karşı Alman hükümeti, modern IRIS-T SLM hava savunma sistemini Ukrayna’ya verecek. Dört sistemden ilki önümüzdeki günlerde teslim edilecek.

Haberin Devamı

SAVUNMA Bakanı Christine Lambrecht, “Kiev ve diğer birçok şehirde yinelenen roket atışları, hava savunma sistemlerini Ukrayna’ya hızlı bir şekilde ulaştırmanın ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor” dedi. Bakan, kalan üç sistemin de önümüzdeki yıl içinde gönderileceğini sözlerine ekledi.

Almanya’dan Ukrayna’ya modern uçaksavarlar gidiyor
IRİS-T SLM NE YAPABİLİR?
Alman üretici Diehl Defence’ın ürettiği yer tabanlı hava savunma sistemi IRIS-T SLM 40 kilometrelik menzile sahip. (Yükseklik: 20 kilometre) Fiyatı 140 milyon Euro. Sistem; füzeleri, savaş uçaklarını, helikopterleri, seyir füzelerini, roket topçularını, İran’dan gelen Rus Kamikaze insansız hava araçlarını, anti-radar füzelerini ve bombaları savuşturmak ve böylece hava sahasını güvence altına almak için kullanılabilir. Sistemin, her yönden gelen saldırılara ve aynı anda birden fazla hedefe karşı savunma yapan 360 derecelik bir özel radar sistemi var. Böylece sistem, füze menzilinin yarıçapı içindeki hareketli hedeflere karşı çok yönlü koruma sağlıyor. Iris-T SLM, hava savunma sisteminin etrafına bir tür 40 kilometrelik koruyucu kalkan gerer ve bu şekilde şehirler, askeri tesisler, kritik altyapı gibi Rus roket terörünün olası hedefleri korunma altına alınır. Üretici şirket Diehl Defence şu anda başka bir sistem geliştiriyor: Iris-T SLX. Bu sistem daha da geniş bir menzile sahip olacak. Savunma Bakanı Lambrecht, ekim ayı başlarında Odessa’ya yaptığı sürpriz ziyarette, Almanya’nın IrisT-SLM hava savunma sistemini ‘hızlı bir şekilde’ Ukrayna’ya teslim edeceğine söz verdi.
Almanya’dan Ukrayna’ya modern uçaksavarlar gidiyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!