Almanya’dan Türkiye’ye acil yardım

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan Türkiye’ye acil yardım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2023 13:31

Almanya'da başta Başbakan Olaf Scholz olmak üzere, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas ve Türkiye kökenli Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, sosyal medya hesaplarından deprem felaketi yaşayan Türkiye’ye yardım yapacaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Olaf Scholz, Başbakanlığın sosyal medya hesabından paylaştığı Tweet’te, “Almanya hükümet temsilcileri olarak Türkiye-Suriye bölgesinden gelen deprem haberlerini şaşkınlık ve endişeyle izliyoruz. Ölü sayısı artmakta. Kurban yakınlarının üzüntülerini paylaşıyor, enkaz altındakilerden endişe duyuyoruz. Almanya tabii ki Türkiye ve Suriye’ye yardım edecektir” açıklamasında bulundu. 

ERDOĞAN’A TAZİYE TELGRAFI
Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye telgrafı gönderdi. Federal Almanya Cumhuriyeti Başbakanı Olaf Scholz imzasıyla gönderdiği taziye telgrafında, “Sayın Cumhurbaşkanı, Gaziantep bölgesinde meydana gelen depremde çok sayıda ölen ve yaralanan olduğu haberini sarsıntıyla öğrendim. Federal hükümet ve Alman halkı adına size en derinden başsağlığı dilerim. Düşüncelerimiz hızlı bir biçimde tamamen iyileşmelerini dilediğimiz yaralılar ve beklenmedik şekilde aile fertlerini kaybedenlerin yanındadır” satırlarına yer verdi.

Almanya’dan Türkiye’ye acil yardım

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Türkiye ve Suriye’den gelen korkunç haberle uyandık. Tüm düşüncelerim bu felaket depremin kurbanlarının, yakınlarının, ailelerinin, dostlarının ve komşularının yaşamlarından endişe duyanların yanındadır. Zaman kaybetmeden partnerlerimizle birlikte Türkiye’ye yardım yapacağız” satırlarına yer verdi.

 

Almanya’dan Türkiye’ye acil yardım

AĞIR BİR DEPREM...
Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas ise, “Ağır bir deprem Türkiye ve Suriye’yi sarstı. Düşüncelerim kurban yakınları ve aileleri, dostları ve komşularının yaşamından endişe duyanların yanındadır. Şimdi zaman kaybetmeden uluslararası yardımın organize edilmesi gerekir” satırlarını içeren bir Tweet paylaştı.

Almanya’dan Türkiye’ye acil yardım

Haberin Devamı

Kilis kökenli olan Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Ailemin bir bölümünün de yaşadığı Gaziantep-Kilis’ten korkunç haberler. Enkaz altından en hızlı şekilde birçok insanın çıkarılıp kurtulmasını umarım. Orada yaşayanlara, özellikle de aile bireylerini kaybedenlere güçlü olma dileklerimi iletiyorum” satırlarına yer verdi. Özoğuz, Türkçe olarak da “Türkiye, Çok geçmiş olsun” diye yazdı.

Almanya’dan Türkiye’ye acil yardım

‘BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM’
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, “Suriye-Türkiye sınır bölgesinde ağır deprem meydana geldiği haberini büyük bir üzüntüyle aldım. Ölü sayısının yüksek olması ve yıkım beni derinden sarstı. Düşüncelerim kurbanların yanında ve ailelerine başsağlığı dilerim. Yaralıların en kısa zamanda iyileşmelerini diler, enkaz altında kalanların kurtarılmasını ümit ederim” temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

Almanya’dan Türkiye’ye acil yardım

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye’ye yardım için tüm imkânlarını harekete geçireceklerini söyledi. Faeser, “Türkiye’nin Almanya’daki Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’le görüşüp taziye dileklerimizi ve derin üzüntü duyduğumuzu ilettim. Biz bu zor saatlerde Türk dostlarımızla birlikte üzüntüdeyiz ve onların yanındayız” açıklamasında bulundu. Faeser, elden gelen tüm imkânları harekete geçirip Türkiye’ye yardım edeceklerini belirtirken, Teknik Yardım Kuruluşu’nun (THW) kalacak çadır evler ve konteynerler, geçici su tesisatları, elektrik üreticileri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan her türlü yardımda bulunacağını duyurdu. Avrupa Birliği’nin (AB) de harekete geçtiğine dikkati çeken Bakan Faeser, Türkiye ile sıkı iş birliği içinde olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!