Almanya’da sığınmacılara her gün iki saldırı gerçekleştiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da sığınmacılara her gün iki saldırı gerçekleştiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 12:25

Federal İçişleri Bakanlığı’nın Sol Parti fraksiyonundan gelen bir soruya verdiği yanıta göre, günde ortalama iki sığınmacı saldırıya uğruyor. Yetkililer 2022’nin ilk yarısında bu tür ağırlıklı olarak sağ tandanslı toplam 424 suç kaydetti. Bu sayı geçen yıl 576 idi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da günde iki sığınmacı hâlâ acımasız saldırıların kurbanı oluyor. Ayrıca 2021 yılında AB’ye iltica edenlerin sayısı da bir önceki yıla göre üçte bir arttı. Sağcı saldırganlar bu yıl daha fazla şiddet kullandı. Sığınmacıların barındıkları yerlerin dışında gerçekleşen saldırılarda üçü çocuk 86 kişi yaralandı. Vakaların neredeyse dörtte biri kundaklama, yaralama, patlayıcı ve silah kullanımı gibi şiddet eylemlerini içeriyordu. Buna ek olarak, yılın ilk yarısında mültecilerin kaldıkları mekânlara yönelik 43 saldırı gerçekleşti. Çoğu maddi hasar, grafiti ve propaganda. Ayrıca sığınmacılara yardım eden gönüllülere yardım kuruluşlarına yönelik 12 saldırı düzenlendi.

“IRKÇI ŞİDDET GÜNLÜK HAYATIN BİR PARÇASI”
Sol Parti Federal Milletvekili Clara Bünger, konuyu şöyle değerlendirdi: “Bu, Almanya’da ırkçı şiddetin günlük yaşamın bir parçası olduğunu bir kez daha gösteriyor. Tek bir ırkçı saldırı bile çok fazla. Sağcı ve ırkçı şiddet mağdurlarına acilen sığınma hakkı tanınması gerekir.” İstatistiklere göre, ilticacıların kaldıkları yerlerden bağımsız olarak kendilerine yapılan saldırıların 60’tan fazlası Brandenburg ve Bavyera’da gerçekleşti.

Haberin Devamı

EN FAZLA SURİYE VE AFGANİSTAN’DAN
Savaşlar ve krizlerin bir sonucu olarak 2021’de AB’ye iltica başvurusunda bulunanların sayısı arttı. İlticacıların çoğu yine Suriye ve Afganistan’dan gelenlerden oluşuyordu. Ukrayna savaşı dolayısıyla gelenler istatistiğe henüz yansımadı. Avrupa Birliği’nden alınan bilgilere göre 2021 yılında, bir önceki yıla göre önemli ölçüde daha fazla sığınma başvurusu yapıldı. Malta merkezli AB sığınma kurumu EUAA’ya göre, 27 AB ülkesi artı İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre’ye yaklaşık 648 bin başvuru yapıldı. Bu rakam, 2020’den yaklaşık üçte bir daha yüksek. EUAA’nın yıllık raporuna göre, yaklaşık 117 bin başvuruyla en büyük grubu hâlâ Suriye’den gelenler oluşturuyor. AB’ye en fazla sığınma başvurusu yapılan ikinci ülke ise 117 bin başvuruyla Afganistan. Uluslararası birliklerin geri çekilmesi ve Taliban’ın iktidarı ele geçirmesi, mülteci dalgasını tetikledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!